News

Economia Germaniei, afectată de coronavirus. Banca Centrală a Germaniei vorbește despre o situație nemaiîntâlnită din 1950

24.04.2020 | 23:58
Economia Germaniei afectata de coronavirus Banca Centrala a Germaniei vorbeste despre o situatie nemaiintalnita din 1950
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus lasă urme puternice în economia Germaniei. Conform specialiștilor, economia țării conduse de Angela Merkel ar putea înregistra cel mai sever declin din 1950.

Declin economic în Germania, din cauza coronavirus

Economia din Germania va înregistra un declin între 6% și 7% din cauza crizei declanșate de pandemia de noul coronavirus care provoacă Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform Reuters, citat de ziare.com, declinul ar fi cel mai mare înregistrat în ultimii 70 de ani în Germania. Ultima oară când nemții s-au confruntat cu o astfel de situație a fost în 1950.

Specialiștii susțin că redresarea ar urma să se accelereze în 2021, când PIB-ul cele mai importante economii din Europa va urca cu peste 5%, semn că nemții vor trece peste șoc în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Conform presei germane, aceste previziuni ar face parte dintr-o serie de informări oficiale care vor fi comunicate populației de către Ministerul Economiei din Germania în cursul zilelor următoare.

Germania se relaxează, însă parțial

Germania va fi, probabil, prima țară din Europa care reia competițiile sportive, însă momentan Angela Merkel avertizează populația să nu se culce pe o ureche. „Suntem doar la începutul crizei de coronavirus, nu la final!, a avertizat cancelarul Germaniei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, magazinele sub 800 de metri pătrați vor fi deschise total, cu mențiunea că oamenii vor fi nevoiți să respecte în continuare anumite reguli de distanțare socială precum purtarea măștilor de protecție.

  • 154.545 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Germania
  • 5.723 de persoane au decedat în Germania din cauza coronavirus
ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul SUA, Germania se va împrumuta, pentru prima dată din 2013 și va investi 800 de miliarde de euro în economie pentru a încerca să salveze firmele mici și mijlocii.

Asta, în condițiile în care Banca Centrală a Germaniei a avertizat că țara este în recesiune. „Restricțiile substanțiale vor rămâne probabil în vigoare până când va fi disponibilă o soluție medicală, cum ar fi un vaccin. Din acest motiv, o redresare rapida și solidă pare în prezent puțin probabilă”, au subliniat reprezentanții Bundesbank.

Creșterea economică a Germaniei în primul trimestru din 2020 pare deja compromisă, însă situația din trimestrul 2 va fi mai rea. Declinul sever în industria auto și în consumul gospodăriilor va contribui decisiv la acest aspect.

Între timp, nemții fac eforturi supraomenești pentru a nu-i pierde pe muncitorii sezonieri din agricultură, majoritatea plecați din România.

ADVERTISEMENT
Tags: