Sport

Eden Hazard își explică retragerea la 32 de ani: ”Nu am vrut să joc doar pentru bani”

Eden Hazard s-a retras din fotbal la vârsta de 32 de ani. Belgianul a explicat de ce a luat această decizie surprinzătoare.
19.10.2023 | 10:35
Eden Hazard isi explica retragerea la 32 de ani Nu am vrut sa joc doar pentru bani
Eden Hazard și-a anunțat retragerea din fotbal. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
19-10-2023
07:42

Explicațiile lui Hazard

Prezent la un meci caritabil la Calais, Eden Hazard și-a explicat decizia neașteptată de a-și încheia cariera la doar 32 de ani.

”În viaţă, nu poţi explica totul. Sunt împăcat cu mine însumi. Sunt fericit. Nu voi spune că a fost o alegere dificilă, dar nu a fost uşor. Mă gândeam deja la asta de ceva timp, aşa că asta m-a ajutat. Am atât de multe lucruri de făcut în afara fotbalului, încât am putut să fac o alegere calmă.

Mă gândisem deja să agăţ ghetele în cui când m-am retras de la echipa naţională. Tocmai trecusem printr-o perioadă complicată cu Real Madrid. Întotdeauna am spus că mă voi opri de îndată ce nu mă voi mai distra pe teren.

Nu am vrut să mă duc să joc undeva doar pentru bani. Asta a fost cea mai bună soluţie. Nu-mi mai plăcea să mă antrenez… şi nu mai jucam. A fost o decizie simplă”, a declarat Hazard, conform La Derniere Heure.

Eden Hazard se retrage din fotbal la vârsta de 32 de ani. Fost jucător la Lille, Chelsea sau Real Madrid, internaționalul belgian a spus adio fotbalului printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Instagram.

Eden Hazard se retrage din fotbal la 32 de ani: „M-am distrat pe multe terenuri”

Eden Hazard a evoluat de-a lungul carierei în banda stângă a atacului. Starul belgian, care a adunat 126 de selecții și a marcat 33 de goluri pentru naționala Belgiei, a rămas liber de contract în vară după despărțirea de Real Madrid.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să te asculți pe tine însuți și să spui stop la momentul potrivit. După 16 ani și peste 700 de meciuri jucate, am decis să-mi închei cariera de fotbalist profesionist. Am reușit să-mi realizez visul, am jucat și m-am distrat pe multe terenuri din întreaga lume.

În timpul carierei mele am avut norocul de a întâlni mari manageri, antrenori și coechipieri – le mulțumesc tuturor pentru aceste vremuri minunate, îmi va fi dor de voi toți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vreau să le mulțumesc cluburilor pentru care am jucat: LOSC, Chelsea și Real Madrid; și mulțumesc RBFA pentru selecția mea la națională”, a fost mesajul lui Eden Hazard.

Eden Hazard, transfer la Real Madrid pentru 115 milioane de euro

Eden Hazard a fost transferat de academia celor de la Lille în 2007 de la formația de tineret a echipei belgiene Tubize. În iulie 2008, Hazard a făcut pasul la echipa mare a francezilor, pentru care a adunat 194 de meciuri, 50 de goluri și 54 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Cinci ani mai târziu de la transferul la Lille, Eden Hazard a ajuns pe Stamford Bridge. Chelsea le-a plătit francezilor suma de 35 de milioane de euro. În tricoul londonezilor, Hazard a adunat cele mai multe partide din carieră (352).

În tricoul lui Chelsea, starul belgian a înscris 110 goluri și a oferit 92 de pase decisive. În 2015, Hazard a fost desemnat „Fotbalistul anului” în Anglia. Alături de londonezi, Hazard a cucerit două titluri de campion, o Cupă a Angliei și o Cupă a Ligii Angliei, dar și două trofee Europa League.

ADVERTISEMENT

În iulie 2019, Real Madrid l-a transferat pe Eden Hazard pentru 115 milioane de euro de la Chelsea. Atacantul belgian și-a făcut apariția în 76 de meciuri pentru „galactici”, reușind să marcheze 7 goluri și să ofere 12 pase decisive.

  • Două titluri în Spania, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Spaniei, un trofeu al Ligii Campionilor, o Supercupă a Europei, dar și o medalie de aur la Campionatul Mondial al Cluburilor are Hazard în palmares alături de Real Madrid. 
ADVERTISEMENT