Sport

Edi Iordănescu a decis pe ce jucători mizează în meciul cu Irlanda de Nord! Cine sunt marii absenți!

Edward Iordănescu s-a decis asupra lotului care va înfrunta Irlanda de Nord pe Arena Națională, astăzi, de la ora 21:45. Trei fotbaliști au rămas în afara lotului!
22.03.2024 | 12:59
Edi Iordanescu a decis pe ce jucatori mizeaza in meciul cu Irlanda de Nord Cine sunt marii absenti
Edward Iordănescu a șocat cu excluderea din lotul pentru azi a singurului fundaș stânga / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Selecționerul a stabilit lotul cu care va lupta în meciul cu Irlanda de Nord, dar a luat decizia de a-l trimite în tribune pe singurul fundaș stânga de meserie avut la dispoziție. Astfel, acesta se va baza doar pe improvizații pentru a suplini banda stânga, unde naționala are probleme mari!

Singurul fundaș stânga de meserie, trimis în tribune de Edward Iordănescu

Raul Opruț, singurul fundaș stânga de meserie al naționalei, a fost exclus din lot de Edward Iordănescu. Deși, acesta a fost convocat de urgență pentru a suplini accidentarea lui Nicușor Bancu, fundașul lui Hermannstadt va privi partida doar din tribune.

ADVERTISEMENT

Selecționerul s-a pus singur în fața unei situații paradoxale, unde va fi nevoit să reprofileze un fundaș dreapta pentru a-l suplini pe Opruț! Cel mai probabil, Iordănescu va alege să îi utilizeze pe cei de banda dreaptă, Sorescu sau Manea, pe postul de fundaș stânga.

Decizia este una paradoxală, întrucât fundașul stânga sibian este unul dintre cei mai buni din Superliga din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Probleme pe bandă stânga, dar inflație de portari în lotul lui Edward Iordănescu

Postul de portar nu este unul care să îi dea bătăi de cap selecționerului, având trei portari pentru partida de diseară. Edward Iordănescu l-a exclus din lotul pentru această partida și pe Mihai Marian Aioani, portarul Rapidului.

Buturile naționalei vor fi asigurate de unul dintre Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid) sau Ștefan Târnovanu (FCSB) contra irlandezilor. Selecționerul va miza, cel mai probabil, pe actuala rezervă a lui Oblak sau pe portarul liderului Superligii.

ADVERTISEMENT

Altă accidentare, alt „tricolor“ pierdut pentru partida cu Irlanda de Nord

Așa cum FANATIK anunța în exclusivitate în urmă cu câteva zile, nici Nedelcearu nu va fi în lot, fiind accidentat.

Fundașul central al lui Palermo a suferit o accidentare în partida cu Venezia, pierdut de echipa sa cu 3-0. Însă, acest lucru nu a contat pentru selecționer, care l-a convocat, indiferent de probleme sale medicale.

ADVERTISEMENT

Important este că naționala nu are de suferit în compartimentul central al defensivei, având 4 soluții de meserie. Cei ce pot acoperi postul de fundaș central sunt Radu Drăgușin, Andrei Burcă, Adrian Rus și Bogdan Racovitan.

Lotul complet al României pentru partida cu Irlanda de Nord

  • Portari: Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu;
  • Fundași: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Vasile Mogoș, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Adrian Rus, Bogdan Racovițan, Deian Sorescu;
  • Mijlocași: Nicolae Stanciu, Marius Marin, Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru, Adrian Șut, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Denis Drăguș, Florinel Coman;
  • Atacanți: George Pușcaș, Denis Alibec, Florin Tănase
lot Romania Irlanda de Nord
Lotul anunțat de Edward Iordănescu pentru partida cu Irlanda de Nord / FRF
ADVERTISEMENT