Sport

Edi Iordănescu antrenor la Voluntari? Ce a spus Gigi Becali

23.08.2018 | 20:33
Edi Iordanescu antrenor la Voluntari Ce a spus Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu antrenor la Voluntari a devenit un zvon care prinde tot mai mult contur. Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, a dezvăluit joi seara că fostul antrenor de la CFR Cluj se află în negocieri cu gruparea ilfoveană. 

Dacă se va ajunge la un consens, atunci Edward Iordănescu va face o trecere abruptă în carieră, de la campioana României la ultima clasată din Liga 1 Betano, considerată de specialiști drept principală candidată la retrogradare în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu antrenor la Voluntari?

„Cei de la Voluntari au planuri mari, au planuri de play-off. Să investească bani, să ia antrenor. E român. E un antrenor foarte important. Eu nu glumesc, dar nu vă pot spune. Ce să fac acum? Nu pot să vă spun. Sunt în negocieri… Nu o să îşi mai dea fiecare cu părerea după aceea. Eu spun ceea ce pot… nu pot să dau multe detalii. Nu merge Panduru. Edi e, dar nu l-au putut convinge până acum. Negociază” – a spus Gigi Becali la un post TV de sport.

Edi Iordănescu n-a avut o experiență deloc plăcută pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj. I-a luat locul lui Dan Petrescu, plecat în China după ce a cucerit titlul. A pregătit echipa în perioada cantonamentelor, cât și în două meciuri oficiale: victoria 1-0 cu U Craiova CS, din Supercupa României, respectiv eșecul 0-1 cu Malmo, din prima manșă a turului II preliminar al Ligii Campionilor. Acel eșec i-a determinat pe șefii din Gruia să-l demită prematur pe fiul lui Anghel Iordănescu, decizia având răsunet la nivel internațional. Inițial, s-a speculat faptul că jucătorii nu l-ar mai fi vrut pe Iordănescu, însă în cele din urmă s-a aflat că Edi nu era pe placul lui Iuliu Mureșan, omul care a preluat din nou controlul în cadrul clubului.

ADVERTISEMENT

Voluntari este ultima clasată din Liga 1 Betano!

Voluntari este ultima clasată din Liga 1 Betano, cu un singur punct strâns în patru etape. Ilfovenii au făcut schimbări majore de lot în pauza de vară, aducându-l și pe Ioan Andone ca manager general. Pe banca tehnică s-a aflat până de curând Daniel Oprița, care și-a reziliat contractul din cauza rezultatelor modeste. Voluntari a fost cât pe ce să retrogradeze în sezonul trecut, dar s-a salvat datorită unui baraj câștigat la penalty-uri cu Dunărea Călărași. Imediat după acea „dublă”, ilfovenii îl demiteau pe antrenorul lor de atunci, Adrian Mutu.

Ce salariu avea Edi Iordănescu la CFR Cluj

În momentul când a fost instalat în funcția de antrenor la CFR Cluj, Edi Iordănescu beneficia de un salariu lunar de 15.000 de euro. A dat lovitura financiară însă odată cu demiterea sa. Antrenorul avea în contract o clauză de 600.000 de euro în situația în care ar fi fost dat afară de club. S-a înțeles cu șefii din Gruia în cele din urmă pentru o sumă de 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT