Sport

Edi Iordănescu, întâlnire de gradul 0 cu șefii UEFA. S-a discutat numărul de jucători permis la Euro 2024. Update Exclusiv

UEFA organizează un workshop cu echipele participante la Euro 2024, iar FANATIK a aflat că naționala României va fi reprezentată de Edi Iordănescu.
08.04.2024 | 22:41
Edi Iordanescu intalnire de gradul 0 cu sefii UEFA Sa discutat numarul de jucatori permis la Euro 2024 Update Exclusiv
UEFA organizează un workshop cu echipele participante la Euro 2024, iar FANATIK a aflat că naționala României va fi reprezentată de Edi Iordănescu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-04-2024
19:41

Franța și Germania, împotriva schimbării!

La workshop-ul unde a fost prezent și Edward Iordănescu, toate naționalele au vrut ca loturile prezente la EURO 2024 să aibă câte 26 de jucători, mai puțin reprezentanții Franței și Germaniei. Se va analiza situația, iar în maximum două săptămâni va fi dat un verdict final.

După meciurile amicale din luna martie, 1-1 cu Irlanda de Nord pe Arena Națională și 2-3 cu Columbia la Madrid, ”tricolorii” au coborât o poziție în clasamentul FIFA și se află pe locul 46.

Edi Iordănescu, prezent la workshop-ul UEFA pentru Euro 2024

UEFA a anunțat oficial că loturile echipelor naționale calificate la Euro 2024 vor fi alcătuite din câte 23 de jucători și nu din 26 așa cum s-a întâmplat la ediția precedentă din 2021, care a fost afectată de pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Această decizie a forului continental nu a fost pe placul  selecționerilor prezenți la Euro 2024, așa că mai marii de la UEFA au hotărât să organizeze luni, 8 aprilie, un workshop pe această temă. FANATIK a aflat că naționala României este reprezentată la această întâlnirea de Edi Iordănescu.

În cadrul întâlnirii, tehnicienii vor încerca să-i convingă pe conducătorii fotbalului european să revină asupra deciziei și să permită fiecărei naționale să aducă în Germania loturi formate din 26 de jucători.

ADVERTISEMENT

”Am luată notă de comentariile exprimate de unii antrenori ai echipelor naţionale cu privire la mărimea echipelor pentru Euro 2024. Un workshop cu echipele participante va avea loc pe 8 aprilie, iar UEFA va asculta părerile antrenorilor. Orice idee în acest sens va fi apoi luată în considerare şi evaluată”, a declarat un purtător de cuvânt al forului continental.

Koeman și Southgate, cei mai vocali pe această temă

Printre cei mai vehemenți selecționeri după ce UEFA a anunțat că la Euro 2024 limita este de 23 de jucători pentru fiecare națională au fost olandezul Ronald Koeman și englezul Gareth Southgate.

ADVERTISEMENT

”Este foarte ciudat să nu alegi dintre 26 de jucători. Este absurd să se revină la 23. Te confrunţi mai mult cu accidentările în aceste zile. Este vorba despre suprasolicitarea capacităţilor jucătorilor”, a declarat Koeman.

Southgate a mers pe aceeași linie și a dezvăluit că speră că UEFA va reveni asupra deciziei și va permite selecționerilor să aibă loturi formate din 26 de jucători. Termenul limită pentru depunerea listelor cu componenţa echipelor este 7 iunie, în timp ce turneul final din Germania va debuta pe 14 iunie.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu termină contractul cu FRF după Euro 2024. Negocierile pentru un nou angajament sunt incipiente, dar există și varianta ca tehnicianul să nu mai continue pe banca naționalei României!

Din informațiile FANATIK, între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu nu au existat până la această oră negocieri concrete pentru prelungirea contractului. În singura discuție pe care au avut-o, președintele FRF i-a propus selecționerului o prelungire de 4 ani, până în 2028, dar nu s-a ajuns la detalii. Nici la obiective, nici la sume de bani!

ADVERTISEMENT