Sport

Edi Iordănescu, capăt de drum la naționala României?! Culisele negocierilor noului contract. Exclusiv

Edi Iordănescu termină contractul cu FRF după turneul final din Germania. Negocierile pentru un nou angajament sunt incipiente, existând și varianta ca Iordănescu să nu mai continue pe banca naționalei României!
08.04.2024 | 00:14
Edi Iordanescu capat de drum la nationala Romaniei Culisele negocierilor noului contract Exclusiv
Edi Iordănescu, capăt de drum la naționala României?! Culisele negocierilor noului contract. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mai sunt două luni până la primul meci al naționalei României la turneul final continental din Germania, duelul cu Ucraina de la Munchen, din 17 iunie. Selecționerul Edi Iordănescu este concentrat pe analiza minuțioasă a jucătorilor care vor forma lotul pe care-l va convoca, președintele Răzvan Burleanu are în plan să rezolve cât mai rapid situația băncii tehnice din iulie 2024 încolo.

Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu, doar negocieri verbale despre noul contract al selecționerului

Edi Iordănescu termină contractul de selecționer după ultimul meci de la Euro al naționalei României. Calificarea splendidă a tricolorilor, fără eșec în preliminarii, i-au betonat poziția și au crescut încrederea președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a dovedit inspirat când a ales să continue cu Edi Iordănescu după retrogradarea din Liga Națiunilor, acum Burleanu încearcă să-și asigure stabilitatea la prima reprezentativă prin prelungirea contractului selecționerului. De fapt, Burleanu a încercat să închidă „afacerea” pe finalul anului trecut, după calificare, dar și în primele două luni din 2024.

De fiecare dată nu s-a ajuns la discuții concrete între Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu. Ba s-a vorbit prin decembrie că e timp suficient pentru acest lucru, ba în ianuarie și februarie se mutase targetul pe amânarea unei decizii până după amicalele din martie ale echipei naționale. Acestea au trecut, dar lucrurile nu avansează.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu nu au existat până la această oră negocieri concrete pentru prelungirea contractului din iunie 2024 încolo. Singura discuție pe care au avut-o părțile a avut un subiect care deja a fost dezvăluit în media la FANATIK SUPERLIGA. Burleanu i-a propus lui Iordănescu o prelungire de patru ani, până în 2028, a contractului, dar nu s-a ajuns la niciun detaliu. Nici de obiective, nici de sume de bani!

Mihai Stoichiță a convins că Edi Iordănescu va continua încă 4 ani ca selecționer al României

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, a fost primul care a vorbit, la FANATIK, despre contractul pe 4 ani pe care președintele Răzvan Burleanu i-l pregătește lui Edi Iordănescu. Asta ar însemna că Burleanu îl vrea pe Edi selecționer și în preliminariile pentru EURO de peste 4 ani, cel din 2028.

ADVERTISEMENT

Urmează să se așeze la masă pentru detaliile noului contract. Susțin continuitatea la o echipă care abia s-a format după o lungă perioadă de suferință. Mi se pare că Edi e omul care a găsit cheia succesului cu acești băieți. Ar trebui să își dezvolte ideile în continuare cu un contract pe o perioadă de patru ani” – Mihai Stoichiță

Stoichiță crede că Burleanu și Iordănescu vor ajunge în cele din urmă la un acord. Oficialul federal merge și partea sentimentală atunci când se declară convins că Edi va rămâne la națională pe bani mai puțini decât i s-ar oferi în alte părți.

E tânăr, are tot timpul să câștige multe milioane de euro în carieră. Plus că își poate mări în următorul mandat cota pe care și-a făcut-o acum la echipa națională”, crede Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, capăt de drum la naționala României?! Sunt 50 la sută șanse să avem alt selecționer după Euro!

Care este situația actuală privind contractul lui Edi Iordănescu? Cât de aproape e Stoichiță în predicții? Ce șanse sunt ca România să continue cu Edi Iordănescu selecționer și după Euro?

Din informațiile FANATIK, lucrurile sunt departe de concretizare. Vor fi multe detalii de pus la punct, iar pretențiile selecționerului au alt numitor comun după calificarea la Euro. Apropiații președintelui Răzvan Burleanu dezvăluie că punctele sensibile de discutat sunt obiectivele intermediare pe perioada celor 4 ani, dar și noile salarii ale staff-ului tehnic al lui Edi Iordănescu.

Calificarea la Mondialul de peste doi ani este unul dintre subiectele-cheie. Ce se va întâmpla dacă România ratează Mondialul? Își va continua Edi Iordănescu mandatul până în 2028 sau părțile se despart? Burleanu și Iordănescu trebuie să pună totul pe hârtie în acest sens. Dar informația care transpiră și dinspre președinte, și dinspre selecționer este că, în acest moment, sunt șanse 50-50 ca Edi să continue și după Euro. Sau, privind în oglindă, Euro 2024 poate fi capăt de drum pentru Iordănescu pe banca naționalei României.

  • 20.000 de euro este salariul lunar al selecționerului Edi Iordănescu, contract ce se termină în iunie 2024
  • 9,25 milioane de euro este suma minimă pe care FRF o încasează pentru calificarea naționalei la Euro 2024
ADVERTISEMENT