Sport

Edi Iordănescu, mesaj înaintea ”dublei” cu Belarus și Andorra: ”Nu ne așteaptă cineva cu 6 puncte”

Edi Iordănescu a transmis un mesaj clar către jucătorii săi înaintea partidelor cu Belarus și Andorra că fără concentrare maximă se pot întâmpla surprize.
07.10.2023 | 17:58
Edi Iordanescu mesaj inaintea dublei cu Belarus si Andorra Nu ne asteapta cineva cu 6 puncte
Edi Iordănescu a transmis un mesaj clar către jucătorii săi înaintea partidelor cu Belarus și Andorra că fără concentrare maximă se pot întâmpla surprize. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Selecționerul a anunțat lotul pentru cele două întâlniri din preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Se remarcă chemarea lui Bogdan Racovițan și revenirile lui Florin Niță și Dennis Man.

Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea meciurilor cu Belarus și Andorra

Înaintea ”dublei” cu Belarus și Andorra, care poate însemna calificarea naționalei la Euro 2024, Edi Iordănescu a avut un mesaj pentru elevii săi încercând să-i țină în priză și să nu considere jocurile ca fiind câștigate dinainte.

ADVERTISEMENT

”Abordăm această acțiune cu același spirit de luptă și unitate pe care l-am consolidat. Parcurgem o perioadă extrem de condensată dintr-un program cu ritm încărcat, dar am reușit împreună să demonstrăm că nimic nu e prea greu când toți suntem concentrați total la singurul obiectiv: calificarea la EURO 2024.

În selecție, respectăm în continuare principiile care ne-au confirmat performanța. Am urmărit, am analizat și am decis cu încredere deplină în tricolorii care constituie deja un nucleu cu rezultate bune pentru România.

ADVERTISEMENT

Vă împărtășesc mesajul cu care aștept tricolorii în pregătirea partidelor cu Belarus și Andorra. Ne-am câștigat prin dăruire și sacrificii poziția, am luptat și nu depindem de nimeni în afară de noi! Suntem pe loc de calificare și neînvinși în grupă, dar să nu uităm cât de greu s-a obținut fiecare punct, ce a însemnat fiecare secundă din această campanie!”, a declarat Iordănescu jr., conform frf.ro.

Selecționerul cere sacrificiu pentru calificare

”Trebuie să fim deplin conștienți și responsabili ACUM pentru ca nu cumva să ne iluzionăm că ne așteaptă cineva cu 6 puncte în aceste zile! N-am primit nimic de-a gata, ne-am câștigat prezentul, iar acum trebuie să ne câștigăm și viitorul!

ADVERTISEMENT

Așa cum am obținut totul în această campanie, în ciuda îndoielilor de început, în fața unor adversari considerați mai valoroși, trecând peste slăbiciunile noastre și devenind mereu mai buni, așa trebuie să jucăm și acum: cu toată ființa, în fiecare secundă!

Sunt convins că românii de pretutindeni vor fi cu sufletul lângă noi la meciul cu Belarus. Iar pe teren propriu, cu Andorra, vom fi și mai puternici prin cei mai tineri suporteri din tribune. Pentru că ei sunt inima fotbalului, iar noi avem responsabilitatea de a le oferi un model de performanță și de a le răsplăti dragostea cu bucurie. Cu entuziasm și convingere, Edward Iordănescu”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT

Doar copiii au acces pe Arena Națională

Pe 12 octombrie, de la ora 21:45, ”tricolorii” vor întâlni naționala din Belarus, confruntare care va avea loc la Budapesta. Însă, meciul din capitala Ungariei se va disputa fără ca fanii să aibă acces în tribune.

UEFA a decis la startul preliminariilor ca meciurile Belarusului să se dispute fără spectatori şi pe teren neutru. Motivul este reprezentat de implicarea statului în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Belarus s-a dovedit a fi aliatul lui Vladimir Putin în invazia asupra Ucrainei, începută pe data de 24 februarie 2022.

Pe de altă parte, la meciul cu Andorra de pe Arena Națională, din 15 octombrie, pot intra pe stadion doar copiii sub 14 ani. UEFA a sancționat naționala României cu disputarea unei partide cu porțile închise ca urmare a incidentelor de la întâlnire cu Kosovo.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!