Sport

Edi Iordănescu, mesaj înaintea ”dublei” cu Belarus și Andorra: ”Nu ne așteaptă cineva cu 6 puncte”

Edi Iordănescu a transmis un mesaj clar către jucătorii săi înaintea partidelor cu Belarus și Andorra că fără concentrare maximă se pot întâmpla surprize.
07.10.2023 | 17:58
Edi Iordanescu mesaj inaintea dublei cu Belarus si Andorra Nu ne asteapta cineva cu 6 puncte
Edi Iordănescu a transmis un mesaj clar către jucătorii săi înaintea partidelor cu Belarus și Andorra că fără concentrare maximă se pot întâmpla surprize. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Selecționerul a anunțat lotul pentru cele două întâlniri din preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Se remarcă chemarea lui Bogdan Racovițan și revenirile lui Florin Niță și Dennis Man.

Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea meciurilor cu Belarus și Andorra

Înaintea ”dublei” cu Belarus și Andorra, care poate însemna calificarea naționalei la Euro 2024, Edi Iordănescu a avut un mesaj pentru elevii săi încercând să-i țină în priză și să nu considere jocurile ca fiind câștigate dinainte.

ADVERTISEMENT

”Abordăm această acțiune cu același spirit de luptă și unitate pe care l-am consolidat. Parcurgem o perioadă extrem de condensată dintr-un program cu ritm încărcat, dar am reușit împreună să demonstrăm că nimic nu e prea greu când toți suntem concentrați total la singurul obiectiv: calificarea la EURO 2024.

În selecție, respectăm în continuare principiile care ne-au confirmat performanța. Am urmărit, am analizat și am decis cu încredere deplină în tricolorii care constituie deja un nucleu cu rezultate bune pentru România.

ADVERTISEMENT

Vă împărtășesc mesajul cu care aștept tricolorii în pregătirea partidelor cu Belarus și Andorra. Ne-am câștigat prin dăruire și sacrificii poziția, am luptat și nu depindem de nimeni în afară de noi! Suntem pe loc de calificare și neînvinși în grupă, dar să nu uităm cât de greu s-a obținut fiecare punct, ce a însemnat fiecare secundă din această campanie!”, a declarat Iordănescu jr., conform frf.ro.

Selecționerul cere sacrificiu pentru calificare

”Trebuie să fim deplin conștienți și responsabili ACUM pentru ca nu cumva să ne iluzionăm că ne așteaptă cineva cu 6 puncte în aceste zile! N-am primit nimic de-a gata, ne-am câștigat prezentul, iar acum trebuie să ne câștigăm și viitorul!

ADVERTISEMENT

Așa cum am obținut totul în această campanie, în ciuda îndoielilor de început, în fața unor adversari considerați mai valoroși, trecând peste slăbiciunile noastre și devenind mereu mai buni, așa trebuie să jucăm și acum: cu toată ființa, în fiecare secundă!

Sunt convins că românii de pretutindeni vor fi cu sufletul lângă noi la meciul cu Belarus. Iar pe teren propriu, cu Andorra, vom fi și mai puternici prin cei mai tineri suporteri din tribune. Pentru că ei sunt inima fotbalului, iar noi avem responsabilitatea de a le oferi un model de performanță și de a le răsplăti dragostea cu bucurie. Cu entuziasm și convingere, Edward Iordănescu”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT

Doar copiii au acces pe Arena Națională

Pe 12 octombrie, de la ora 21:45, ”tricolorii” vor întâlni naționala din Belarus, confruntare care va avea loc la Budapesta. Însă, meciul din capitala Ungariei se va disputa fără ca fanii să aibă acces în tribune.

UEFA a decis la startul preliminariilor ca meciurile Belarusului să se dispute fără spectatori şi pe teren neutru. Motivul este reprezentat de implicarea statului în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Belarus s-a dovedit a fi aliatul lui Vladimir Putin în invazia asupra Ucrainei, începută pe data de 24 februarie 2022.

Pe de altă parte, la meciul cu Andorra de pe Arena Națională, din 15 octombrie, pot intra pe stadion doar copiii sub 14 ani. UEFA a sancționat naționala României cu disputarea unei partide cu porțile închise ca urmare a incidentelor de la întâlnire cu Kosovo.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze