Sport

Edi Iordănescu, mesaj special pentru români de Crăciun: „Să ne bucurăm împreună”

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei de fotbal a României, le-a urat de bine românilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
25.12.2023 | 10:29
Edi Iordanescu mesaj special pentru romani de Craciun Sa ne bucuram impreuna
Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj românilor cu ocazia Crăciunului. Foto: FRF.
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României a revenit la Campionatul European cu Edi Iordănescu pe bancă. Selecționerul echipei „tricolore” a avut un mesaj special pentru români cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Iordănescu Jr. speră ca suporterii să vină aproape de națională la turneul final de anul viitor.

Edi Iordănescu, mesaj special pentru români de Crăciun: „Să ne bucurăm împreună”

Edi Iordănescu are o bucurie în plus după ce naționala României s-a calificat la Euro 2024. Selecționerul este convins că performanța „tricolorilor” a fost cadoul ideal pentru români de sărbători. La turneul final din Germania, România va înfrunta Slovacia, Belgia și câștigătoarea play-off-ului B (Islanda, Israel, Ucraina sau Bosnia).

ADVERTISEMENT

„Sărbători cu bucurie, cu linişte sufletească, cu pace. Mă bucur că echipa naţională a putut să le facă un cadou de sărbători. Îmi doresc ca ei să aibă încredere din ce în ce mai mare în echipa naţională şi în potenţialul echipei naţionale.

Îmi doresc ca anul următor să fie unul cu realizări pentru echipa naţională a României şi de aceste realizări să ne bucurăm împreună. Sărbători fericite! Să ne dea Dumnezeu tuturor linişte şi pace”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru naționala României în 2024

Naționala României va disputa două meciuri amicale înaintea Campionatului European 2024. În luna martie, „tricolorii” le vor înfrunta pe Irlanda de Nord (22 martie) și Columbia (26 martie). Primul meci se va juca pe Arena Națională, în timp ce a doua partidă de pregătire va avea loc pe Civitas Metropolitano.

Ulterior, naționala lui Edi Iordănescu va face ultimele pregătiri pentru turneul final. Pe 17 iunie, „tricolorii” vor da piept cu câștigătoarea play-off-ului B. Patru zile mai târziu, România va înfrunta Belgia la Koln.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, România se va duela cu Slovacia, la Frankfurt. „În acest timp am câştigat foarte multe lucruri, dar cel mai important este că ne-am câştigat unii pe ceilalţi.

În acest moment, pentru mine echipa reprezintă a doua familie. Dar de acum timpul se scurge rapid până la European şi trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată.

ADVERTISEMENT

„Ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul”

Dacă până acum deciziile au fost luate cu mintea şi foarte puţin cu sufletul, de acum ele vor trebui luate exclusiv cu mintea, pentru că dacă nu vom fi extrem de competitivi la acest European şi pregătiţi din toate punctele de vedere, ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus în prima fază, ieşirea din grupe.

Va trebui să fim pragmatici la maximum, pentru că suntem constrânşi şi de timp. Avem o singură acţiune în martie, în care putem pregăti anumite lucruri şi corecta alte lucruri din trecut care nu au funcţionat foarte bine.

Calificarea în optimi trebuie să fie obiectivul nostru, ne-am calificat acolo, de aia suntem printre cei mai buni. Trebuie să ne demonstrăm nouă că putem mai mult decât o simplă prezenţă la european. Asta nu înseamnă că va fi un lucru facil, ba dimpotrivă”, a declarat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT