Sport

Edi Iordănescu n-a scăpat de reproșurile lui Basarab Panduru: „Ne-au umilit! N-aveai cum să faci mai mult la cum ai pus jucătorii în teren”

România a început cum nu se poate mai prost Liga Națiunilor. „Tricolorii” au pierdut cu 0-2 în Muntenegru, iar multe dintre critici s-au abătut asupra selecționerului Edi Iordănescu.
05.06.2022 | 10:56
Edi Iordanescu na scapat de reprosurile lui Basarab Panduru Neau umilit Naveai cum sa faci mai mult la cum ai pus jucatorii in teren
Edi Iordănescu a fost criticat dur de Basarab Panduru. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Primul meci oficial al lui Edi Iordănescu în calitate de selecționer s-a terminat extrem de prost pentru România. „Tricolorii” au pierdut cu 0-2 la Podgorica în prima etapă din UEFA Nations League, iar Basarab Panduru a fost unul dintre oamenii care l-au criticat dur pe antrenorul în vârstă de 43 de ani.

Edi Iordănescu, criticat de Basarab Panduru: „E poate cel mai slab meci al României de multă vreme”

Fostul mare internațional și antrenor a fost extrem de dezamăgit de modul în care „tricolorii” s-au prezentat în Muntenegru, dar și de felul în care Edi Iordănescu a alcătuit echipa de start.

ADVERTISEMENT

„Slab, foarte slab. E poate cel mai slab meci al României de multă vreme. Nu credeam că pierdem meciul. Nu mă gândeam niciodată.

Pierdem de o manieră umilitoare. Ne-au umilit, nu doar că ne-au bătut. Nu meritam absolut nimic de la meciul ăsta. Am început cum nu se poate mai prost. Te întrebi ce facem mâine? Se pare că nu putem face nimic. 

ADVERTISEMENT

OK, eşti supărat pe jucători, dar puteau să facă mai mult la cum i-ai pus tu pe teren? Mi se pare că nici nu puteau să facă mai mult. N-aveai cum să faci mai mult la cum i-ai pus în teren. 

N-ai cum să joci aşa! Am plecat de jos, ne-am dus sus, iar acum ne-am întors jos. Suntem mai jos”, a declarat Basarab Panduru la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

„Nu am venit să îmi stric cariera”

Cu Edi Iordănescu pe bancă, naționala României nu a câștigat niciun meci până acum. Reprezentativa țării noastre a înregistrat o înfrângere și un egal în amicalele cu Grecia și Israel și a pierdut la debutul în noua ediție de Nations League, scor 0-2, cu Muntenegru.

„Nu am venit să îmi stric cariera, am venit să fac performanță. Îmi asum responsabilitatea. Trebuie să schimbăm lucrurile față de trecut. Doar dacă ne asumăm toți responsabilitatea vom depăși. Altfel, vom mai rata o calificare, vom mai schimba un selecționer și tot așa. Cu siguranță că ne simțim prost, că voiam altceva. Nu trebuie să ne ascundem.

ADVERTISEMENT

Am intrat timorați. Nu înțeleg de ce am intrat atât de temători. Asta înseamnă fotbalul internațional, mai puține călcâie, mai multă implicare. E o grupă în care punctele nu ne duc la european, vorbim de o grupă în care trebuie să construim o identitate, o stare de spirit, să fim mai eficienți, mai pragmatici. Așa putem ajunge la campania de european și să adunăm puncte”, a declarat Edi Iordănescu, după eșecul din Muntenegru.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,35 este cota pentru „1 solist” la meciul Bosnia și Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT