Sport

Cele 3 mari surprize tactice ale lui Edi Iordănescu pentru Muntenegru – România, anticipate de Fanatik. Cum inovează selecționerul la debutul în Liga Națiunilor

Eduard Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a surprins înainte de debutul oficial pe banca „tricolorilor”. FANATIK a anticipat trei mutări importante în meciul cu Muntenegru.
04.06.2022 | 21:00
Cele 3 mari surprize tactice ale lui Edi Iordanescu pentru Muntenegru  Romania anticipate de Fanatik Cum inoveaza selectionerul la debutul in Liga Natiunilor
Edi Iordănescu pe banca echipei naționale a României. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a pregătit mai multe surprize pentru debutul său într-un oficial pe banca echipei naționale a României împotriva celor din Muntenegru.

Ce echipă trimite Edi Iordănescu împotriva celor din Muntenegru

FANATIK a anunțat cum ar putea arăta primul unsprezece al naționalei la debutul în Liga Națiunilor și a anticipat trei mutări ale selecționerului.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va începe cu Florin Tănase, golgheterul din Casa Pariurilor Liga 1, pe poziția de vârf împins. Selecționerul mizează pe apetitul său ofensiv și pe cifrele din acest sezon: 20 de goluri și șapte pase decisive, cel mai bun marcator din lotul naționalei.

O altă mutare anticipată de FANATIK este folosirea lui Iulian Cristea pe postul de închizător, poziție pe care Edi Iordănescu l-a mai folosit și în perioada în care era antrenor la FCSB.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău nu a avut deloc un sezon strălucit la Galatasaray, iar selecționerul a decis să îl lase pe mijlocașul ofensiv doar pe banca de rezerve în meciul cu Muntenegru. Cel mai probabil va fi introdus pe teren în repriza a doua.

Edi Iordănescu a fost tentat inițial să îi titularizeze pe Burcă și Camora în defensivă cu Muntenegru. Dar în dimineața partidei a decis să modifice, așa cum a anunțat Gsp. S-a mers în cele din urmă pe Rus și Bancu, iar Burcă și Camora vor fi probabil titulari în următoarea partidă, cu Bosnia și Herțegovina.

ADVERTISEMENT

Cum arată primul unsprezece al echipei naționale în meciul cu Muntenegru

Edi Iordănescu mizează pe un sistem de joc ofensiv, 4-3-3 și vrea să debuteze cu dreptul la prima sa partidă oficială:

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 11. Bancu – 18. Marin, 3. Cristea, 14. Olaru – 9. Ivan, 19. Tănase, 13. Mihăilă. 

ADVERTISEMENT

Selecționer: Edward Iordănescu. Rezerve: 12. Moldovan, 16. Aioani – 4. Manea, 5. Crețu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 10. Maxim, 15. Burcă, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Camora, 23. Mitriță.

Deși stadionul din Podgorica are 12.000 de locuri, la meciul dintre Muntenegru și România vor participa circa 8.000 de suporteri, dintre care și 300 de fani „tricolori”.

Naționala, fără Stanciu și Man în Muntenegru

Echipa națională a României are două absențe importante pentru meciul cu Muntenegru: Nicolae Stanciu și Dennis Man.

Dacă Stanciu nu a fost convocat de selecționer datorită faptului că nu a mai jucat de luni bune după ce s-a transferat la Wuhan în China. Dennis Man, mijlocașul celor de la Parma, este nerefăcut după o accidentare care l-a făcut să rateze finalul de sezon.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,40 este cota pentru ”2” la meciul Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT