Sport

Edi Iordănescu primește un ajutor la care nici nu visa. UEFA va lua decizia pe 8 aprilie

Eduard Iordănescu nu va avea o misiune ușoară în alegerea lotului pentru EURO 2024. UEFA este gata să ia o decizie care ar mai lua din presiunea pe care o resimte selecționerul.
28.03.2024 | 23:04
Edi Iordanescu primeste un ajutor la care nici nu visa UEFA va lua decizia pe 8 aprilie
Edi Iordănescu așteaptă o veste bună de la UEFA. Sursă foto:Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În aproximativ două luni și jumătate va începe EURO 2024, competiție la care va participa și România, sub comanda lui Edward Iordănescu. Turneul va avea loc în Germania și vor participa 24 de echipe naționale.

Edi Iordănescu primește un ajutor la care nici nu visa. UEFA va lua decizia pe 8 aprilie

Calificarea României a fost una spectaculoasă, dacă luăm în seamă faptul că s-a petrecut fără vreo înfrângere. Însă, se pare că pentru Edi Iordănescu este mult mai dificilă partea în care trebuie să aleagă lotul de jucători, față de cât l-a consumat campania de calificări.

ADVERTISEMENT

Presiunea pe selecționerul României este fantastică, pe măsură ce se apropie data la care trebuie anunțați jucătorii convocați la turneul final din Germania. Diverse voci din fotbalul românesc acuză criteriile de selecție și mișcările lui Iordănescu.

De departe, cel mai vocal este Gheorghe Hagi, nemulțumit că fiul său nu este folosit mai mult pe teren. Patronii, conducătorii, jucătorii, rudele, agenții, toți își spun părerea mai mult sau mai puțin obiectivă.

ADVERTISEMENT

Edward Iordănescu ar putea să primească un ajutor nesperat în privința definitivării lotului final. UEFA ar putea să-i facă viața mai ușoară selecționerului cu o modificare ultim moment în privința selecției.

Ajutorul vine din partea UEFA

Mai multe voci din fotbalul internațional, îndeosebi selecționeri, s-au plâns de faptul că trebuie să aleagă doar 23 de jucători în lotul pentru EURO. La ediția precedentă, disputată sub presiunea pandemiei, s-a obținut o derogare din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Antrenorii au putut selecționa 26 de fotbaliști la turneul final disputat în vara anului 2021. În acest moment, pentru EURO 2024 din Germania, regula este de 23 de jucători convocați, din care trei portari în lot.

Astfel, UEFA ia în calcul să permită echipelor calificate un număr de 26 de fotbaliști în lot. Decizia se va pune în discuție la data de 8 aprilie. Atunci va avea loc o ședință la care vor participa reprezentanți ai echipelor calificate.

ADVERTISEMENT

“Am luat în considerare comentariile făcute de anumiți selecționeri în legătură cu mărimea lotului pentru EURO 2024. O ședință la care vor participa echipele va avea loc pe 8 aprilie, iar cu acea ocazie, UEFA va asculta viziunile antrenorilor. Orice idee va fi luată în calcul și analizată”, a declarat un purtător de cuvânt din partea UEFA, conform Reuters.

ADVERTISEMENT