Sport

Gică Hagi l-a pus la zid pe Edi Iordănescu: „Nu voiam să zic asta, dar o spun acum”. Cine susține că a fost jucătorul meciului Columbia – România 3-2

Fostul selecționer al României, Gheorghe Hagi, a analizat evoluția lui Ianis și a ajuns la o concluzie. Eduard Iordănescu i-a aplicat doar lui Ianis acest tratament.
27.03.2024 | 22:57
Gica Hagi la pus la zid pe Edi Iordanescu Nu voiam sa zic asta dar o spun acum Cine sustine ca a fost jucatorul meciului Columbia  Romania 32
Gheorghe Hagi nu a mai rezistat și a răbufnit la adresa selecționerului. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul finanțator al celor de la Farul, Gheorghe Hagi, a asistat la partida Columbia – România, scor 3-2. “Regele” a avut două motive pentru a vedea pe viu meciul naționalei. Fiul său juca pentru România, iar adversarul tricolorilor îi aducea amintiri fantastice, din cariera sa de jucător.

Hagi consideră că Ianis a fost nedreptățit de Edi Iordănescu

Marcatorul unui gol fabulos cu Columbia la Mondialul din 94 a analizat la sânge cele aproxiamtiv 39 de minute pe care fiul său le-a petrecut pe teren. Postura de rezervă a lui Ianis nu i-a picat bine lui Hagi senior și cel din urmă a lansat un atac direct către selecționerul României, Edward Iordănescu.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, Hagi nu s-a mulțumit doar cu datele strânse pe viu, cu ochiul liber. Fostul selecționer se pare că a analizat statisticile din rândul lui Ianis Hagi, cifre de pe durata minutelor jucate la Madrid.

Conform lui Gică Hagi, Ianis a fost cel mai bun fotbalist român de pe teren, iar acest lucru l-a făcut să răbufnească la adresa lui Eduard Iordănescu. Hagi a punctat că fiul său a fost singurul tricolor dintre cei care nu au minute la echipele de club și care nu a început ca titular în niciunul dintre cele două jocuri amicale.

ADVERTISEMENT

Am înțeles că Ianis a fost desemnat omul meciului. Chiar dacă unora nu le place, statistica o spune. Din 2021, Ianis și Man sunt jucătorii decisivi de la echipa națională, chiar dacă fiecare a lipsit câte un an.

Dacă vedem cu a intrat Ianis cu Irlanda și a sărit tot stadionul. Dacă vedem cum a intrat la Madrid și tot stadionul a aplaudat, eu cred că e apreciat. E drept că există o mică parte care îl apreciază mai puțin.

ADVERTISEMENT

Probabil jucătorii care fac bine sunt apreciați. Nu voiam să zic asta, dar o spun acum. Din jucătorii care au jucat mai puțin la cluburi, Ianis a fost singurul care n-a fost titular la națională.

El e singurul care n-a jucat titular! Jucătorul decisiv din 2021 până azi n-a jucat titular. E o temă de reflectat asta. Ianis a arătat o anumită personalitate. Vorbește rar, dar când vorbește știe ce zice,”, a declarat Hagi, conform Digisport.

ADVERTISEMENT

Ianis și Man, decisivi

Tehnicianul s-a arătat deranjat de ideea care a umblat în mediul fotbalistic, conform căreia Ianis ar merita sau nu să fie convocat la EURO 2024. Hagi nu înțelege cum din cel mai important jucător din lot, lui Ianis a început să-i fie pusă la îndoială prezența la turneul final.

“Are personalitate. Ianis era cel mai important jucător, iar dintr-o dată a fost întrebat dacă se teme că nu va prinde lotul pentru EURO. Ce legătură are dacă joacă mai puțin la echipa de club? După o accidentare de un an când el joacă 21 de meciuri într-un campionat nou… Dar el acasă la el a fost decisiv, alături de Man. Publicul a reacționat cum trebuie, Ianis a reacționat la fel cum trebuie”, a declarat Gică Hagi.

 

 

ADVERTISEMENT