Sport

Anghel Iordănescu, avertisment pentru selecționerul României: ”Să vedeţi ce presiune o să se facă în următoarele două luni”

Anghel Iordănescu crede că va exista o presiune uriașă pe selecționerul României cu privire la jucătorii ce ar trebui convocați pentru Euro 2024.
28.03.2024 | 17:25
Anghel Iordanescu avertisment pentru selectionerul Romaniei Sa vedeti ce presiune o sa se faca in urmatoarele doua luni
Anghel Iordănescu crede că va exista o presiune uriașă pe selecționerul României cu privire la jucătorii ce ar trebui convocați pentru Euro 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel mai fierbinte punct al acestei discuții îl reprezintă Ianis Hagi. Unii sunt de părere că nu ar trebui să meargă la turneul final pentru că nu joacă la echipa de club, în timp ce alții îl consideră un jucător indispensabil.

Selecționerul României, avertizat de Anghel Iordănescu în privința presiunii

Fostul selecționer al României, Anghel Iordănescu, a evitat să răspundă întrebării dacă fiul lui Gică Hagi merită să fie în lotul pentru Euro 2024, însă a atras atenția supra presiunii care se va pune pe fiul său în ceea ce privește convocările.

ADVERTISEMENT

”Spuneam mai devreme că nu ar fi corect faţă de selecţioner să spun cine să plece, cine să stea acasă. Nici nu aş vrea să comentez ce spune Gică Hagi. Eu cred că, în momentul de faţă, selecţionerul ce a făcut şi ce a ales a fost bine.

Să îi acordăm în continuare încredere, este atributul lui. Evident, că putem vorbi cu toţii, este opinia noastră. Vă mai spun ceva. O să vedeţi ce presiune o să se facă în următoarele două luni, din partea preşedinţilor de cluburi, a patronilor, în special a patronilor.

ADVERTISEMENT

Este selecţionerul nostru și vă spun de acum, nici nu va lua în seamă. Nu avem superstaruri, selecţionerul a mers după grup. Cine s-a eliminat, s-a eliminat pentru că nu a respectat principiile grupului.

Ca să închei acest subiect, pentru noi, cea mai importantă preocupare este ca jucătorii care evoluează în străinătate să joace, să intre în formă. Jucătorii care vin la echipa naţională să câştige minute”, a declarat Puiu Iordănescu, la Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi nu concepe să rateze Euro 2024

Ianis Hagi a fost rezervă și a jucat doar în partea secundă a meciurilor amicale cu Irlanda de Nord și Columbia. În ambele partide a intrat cu dorință și a încercat să dea vigoare atacurilor noastre, iar la Madrid chiar a înscris un gol care a relansat jocul.

Toate aceste lucruri l-au făcut pe Gică Hagi să spună că fiul său a fost cel mai bun jucător român în duelul împotriva sud-americanilor și a lăsat să se înțeleagă că ar fi de neconceput ca Edi Iordănescu să nu-l ia la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Întrebat de reporterul FANATIK dacă ar fi o mare dezmăgire pentru el să nu fie inclus în lotul de 23 de tricolori pentru Euro 2024, Ianis Hagi a răspuns foarte sigur pe el: ”Crezi că se pune problema? Voi să-mi spuneți! Se discută mult. Întrebați-l pe selecționer”.

Antrenorul celor de la CFR Cluj, Adrian Mutu, e de părere că Ianis Hagi, jucătorul care i-a dat mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu, a adus un plus în a doua repriză, iar ”Briliantul” a recunoscut la FANATIK SUPERLIGA că și-ar fi dorit să-l vadă pe mijlocașul român titular.

Florin Manea este de părere că Ianis Hagi este unul dintre jucătorii importanți din anturajul echipei naționale. Acesta a avut din ce în ce mai puține șanse la Alaves, însă agentul FIFA a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că acest detaliu nu ar trebui să fie o problemă.

ADVERTISEMENT