Sport

Edi Iordănescu, pus sub presiune de Ladislau Boloni: ”Suntem condamnați să ne calificăm”. Ce spune despre adversarele ”tricolorilor”

Ladislau Boloni a pus o presiune uriașă pe umerii lui Edi Iordănescu, considerând că naționala României nu are voie să nu se califice la Euro 2024.
30.06.2023 | 23:59
Edi Iordanescu pus sub presiune de Ladislau Boloni Suntem condamnati sa ne calificam Ce spune despre adversarele tricolorilor
Ladislau Boloni a pus o presiune uriașă pe umerii lui Edi Iordănescu, considerând că naționala României nu are voie să nu se califice la Euro 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au reușit două remize extrem de importante în deplasările din Kosovo și Elveția, însă jocul a lăsat mult de dorit și au fost numeroase voci care au criticat atitudinea reprezentativei noastre.

Ladislau Boloni, presiune totală pe Edi Iordănescu

Tehnicianul Ladislau Boloni, care a fost în discuții la un moment să preia echipa națională a României, nici nu concepe ca ”tricolorii” să nu obțină biletele pentru Euro 2024 și l-a pus sub presiune pe Edi Iordănescu afirmând că grupa de calificare este una mai mult decât lejeră.

ADVERTISEMENT

”Am urmărit rezultatele echipei naționale a României, cred că sunt rezultate bune. Nu vreau să ating pe nimeni, dar la grupa pe care o avem trebuie să te califici. Eu nu știam această grupă, când eram în discuții cu FRF.

Ai o posibilitate deosebită pentru formarea unei idei ambițioase și pentru a relansa echipa națională. Este un moment extrem de favorabil, hai să fim serioși, suntem condamnați să ne calificăm. Dacă eram cu Anglia în grupă, mai discutam. Dacă Israelul sau Kosovo este adversar puternic, atunci nu suntem capabili sau nu suntem ambițioși.

ADVERTISEMENT

Cum să nu ne calificăm? Doamne, iartă-mă! Trebuie să vă contrazic, hai să fim serioși, Elveția nu este între primele șase echipe ale Europei. Sunt Anglia, Portugalia, Spania, Franța, Italia, Germania. Apoi putem să vorbim despre nordici, Suedia, apoi Croația”, a declarat Boloni, la emisiunea Digi Sport Special.

Boloni nu este deloc impresionat de formația Elveției

Antrenorul care a obținut promovarea în Ligue 1 cu Metz a recunoscut că nu știe cum a reușit selecționata României să scoată remiza miraculoasă din Elveția, însă a marjat pe ideea că tot ceea ce contează este rezultatul.

ADVERTISEMENT

”După părerea mea, Elveția este o echipă de mâna a doua în Europa. Dar elvețienii au o politică bine pusă la punct, de vreo 20 de ani. Când am fost la Rennes, am vorbit cu Alex Frei despre cum au ajuns să crească fotbalul elvețian.

Elveția are doar echipa națională. Echipele de club n-au avut performanțe deosebite. Eu nu știu cum a fost scos punctul din Elveția, dar felicitări pentru rezultat. Până la urmă, asta contează”, a spus Ladislau Boloni.

ADVERTISEMENT

România a rămas pe locul 2 în grupa I din preliminariile Euro 2024. ”Tricolorii” au adunat 8 puncte în primele patru etape, iar în septembrie urmează duelul extrem de important cu Israel pe Arena Națională. Liderul grupei este Elveția, cu 10 puncte.

ADVERTISEMENT