Sport

Editorial Boanchiș: Domnii Șucu și Bergodi au o singură șansă. Întâmplarea

Editorialistul Răzvan Ioan Boanchiș analizează situația de la Rapid și susține că Dan Șucu și Cristiano Bergodi nu au timp la dispoziție să construiască temeinic.
15.08.2023 | 15:00
Editorial Boanchis Domnii Sucu si Bergodi au o singura sansa Intamplarea
Dan Șucu și Cristiano Bergodi sunt sub o presiune imensă la Rapid. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Craiova 1982-1983 (care a prins semifinalele Cupei UEFA) juca în aceeași formulă de vreo cinci ani. Construcția Stelei 1986 a început în 1982. Marcel Răducanu a rămas în Germania în toamna lui 1981, Iordănescu s-a transferat în Grecia în 1982. Pe urmă au plecat (mă rog, s-a renunțat la ei) și Sameș, și Vasile Iordache.

Răzvan Ioan Boanchiș despre șansa pe care Dan Șucu și Cristiano Bergodi o au la Rapid

La fel s-a întâmplat la Dinamo. Pentru a face echipa din 1989 și 1990 (sfert de finală cu Sampdoria, semifinala cu Anderlecht), Mircea Lucescu a restructurat încă din 1985 formatia care jucase o semifinală de CCE în 1984.

ADVERTISEMENT

În condițiile astea, e aiurea să-i ceri lui Șucu să facă bici care să pocnească de la o etapă la alta. N-ar reuși chestia asta nici dacă s-ar pricepe la fotbal. Dumnealui a făcut berea Rapid și perne Rapid, mi se pare puțin și ridicol.

Un antreprenor trebuie să inoveze. Să ne gândim la domeniul lui de activitate – canapele si alte dormeze. Ce reclame a scos Șucu? Ați văzut reclama firmei suedeze de mobilă ieftină, care se asamblează acasă?

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovici zice „oamenii bogați nu cumpără de la firma asta. Dar oamenii deștepți cumpără de la firma asta!” Inspirație maximă!

Cred că Zlatan și-a luat ușor 50 de milioane și îi merită, pentru că flatează publicul țintă, adică pe nenicul anonim și datornic bancar, care se laudă în fața nevestei: „de-aia n-am reușit io în viață, pentru că sunt deștept!”

ADVERTISEMENT

În momentul ăsta, unica șansă a unor oameni eleganți ca Bergodi și Șucu este întâmplarea. Îi pot salva două-trei victorii obținute cu noroc și din prostia adversarului.

Să presupunem, totuși, că Șucu și Bergodi ar fi în stare să construiască temeinic. N-ar avea nimeni timp să-i aștepte.

ADVERTISEMENT

Singurul care și-a permis să construiască temeinic este patronul-antrenor Hagi. Dar sunt și la Constanța unii care il bârfesc, deși fotbalul constănțean, fără Hagi, s-ar îneca înainte să ajungă la geamandură.

ADVERTISEMENT