Fotbal intern

De-abia acum va vedea Meme ce înseamnă iadul!

Marţi, trei ceasuri rele? Depinde. Pentru unii pot fi rele, pentru Adevăr şi Dreptate pot fi bune....
29.04.2014 | 20:26
Deabia acum va vedea Meme ce inseamna iadul
ADVERTISEMENT

Marţi, trei ceasuri rele? Depinde. Pentru unii pot fi rele, pentru Adevăr şi Dreptate pot fi bune.

Ziua de marţi, 29 aprilie 2014, va trece în istorie drept una memorabilă. A fost ziua în care naţiunea aştepta un verdict în dosarul „Dan Voiculescu – privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare”, dar procesul n-a mai avut loc, pentru că judecătorul a fost arestat la prima oră a dimineţii! Apoi, firele s-au deşirat spectaculos, trecînd prin Dan Voiculescu şi ajungînd la doi oameni din fotbal: Mihai Stoica şi Dinel Staicu. Pentru că iată ce comunică procurorii anticorupţie:

ADVERTISEMENT

“Procurorii DNA au dispus marţi începerea urmăririi penale faţă de Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:
– constituire a unui grup infracţional organizat;
– folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sînt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;
– şase infracţiuni de luare de mită;
– o infracţiune de trafic de influenţă.”

Mai departe: “Mustaţă Stan, acţionînd în cadrul grupului infracţional organizat din care făcea parte şi în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, aflat în compunerea completelor de judecată învestite cu soluţionarea unor dosare penale, a pretins, în mai multe rînduri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate în respectivele dosare, sume de bani care nu au fost particularizate sub aspectul cuantumului, după cum urmează…”

ADVERTISEMENT

Şi sînt descrise situaţiile în care domnul judecător a luat şpagă, între care una care duce direct la un condamnat din “Dosarul Transferurilor”: “la data de 7 aprilie 2014, prin intermediul suspectului Boraciu Ion, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile unei persoane condamnate, în sensul admiterii contestaţiei în anulare împotriva deciziei penale nr. 222/A/2014, pronunţată la 04.03.2014 de Curtea de Apel Bucureşti”.

Ei, da, am ajuns la epicentrul coţcăriei. Conform unor surse judiciare, mita invocată de procurori ca provenind de la un condamnat din “Dosarul Transferurilor” era dată de un apropiat al lui Mihai Stoica, pentru a-l scoate din puşcărie pe managerul Stelei!

ADVERTISEMENT

Numele judecătorului Stan Mustaţă fusese menţionat şi în cazul unui alt “om de fotbal”: Dinel Staicu, alias Dinel Nuţu. În referatul DNA de arestare a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, care ar fi luat mită peste 600.000 de euro pentru a-l elibera din închisoare pe Dinel Staicu, se preciza: “Cu prilejul întîlnirii pe care a avut-o cu martora denunţătoare R.I.A., la data de 03.07.2013, învinuita Dascălu Adriana (…) a precizat că trebuie neapărat să remită suma de 100.000 euro judecătorilor Cîrstoiu Veronica (a scris “V”) şi Mustaţă Stan (a scris “M”) de la Curtea de Apel Bucureşti, respectiv câte 50.000 euro fiecăruia dintre aceştia, pentru «dirijarea» dosarului nr. 388/P/2012 (…) la un complet favorabil, care va pronunţa o hotărîre avantajoasă”.

Aşadar – susţin procurorii -, „judecătorul lui Voiculescu” era deja bine corupt de către doi „oameni de fotbal”: Mihai Stoica şi Dinel Staicu. Parcă e un joc de cuvinte: Stoica şi Staicu. Dar situaţia a depăşit de mult cadrul unui joc. După descoperirea filierei de corupere a judecătorilor, Dinel Staicu a ajuns din nou în arest, iar pe Meme Stoica îl aşteaptă vremuri grele. Spera să găsească o portiţă de a ieşi din puşcărie cît mai curînd, dar şi-a agravat situaţia cu o inconştienţă rară. De-acum, să se aştepte la alte procese şi la un spor de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Aşa se întîmplă cînd confunzi Justiţia cu loja din Ghencea. Care, fie vorba între noi, e cam pustie de ceva vreme…

ADVERTISEMENT
Tags: