Sport

Editorial Cornel Dinu. Gigi Becali l-a învins pe Gică Hagi cu un Șut cu cap(ul). Și Târnoveanu!

Cornel Dinu analizează victoria lui Gigi Becali și FCSB la Farul lui Gică Hagi, golul lui Șut și prestația excelentă a portarului Târnoveanu, dar și înfrângerea lui FCU Craiova.
01.04.2024 | 09:00
Editorial Cornel Dinu Gigi Becali la invins pe Gica Hagi cu un Sut cu capul Si Tarnoveanu
Editorial Cornel Dinu. Gigi Becali l-a învins pe Gică Hagi cu un Șut cu cap(ul). Și Târnoveanu!. Foto: colaj Fanatik & sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ieri, la ora prânzului duminical, normal în familie, la masă cu toate generațiile, a fost iar mare halimai la Craiova, la fel ca și cu o seară înainte, când Universitatea Rotarului Olguței a întors Rapidul din drumul spre măcar locul 2, 2-1 după 0-1 în inferioritate numerică. Ambiție oltenească și „tradiție” rapidistă de vărsare a șiștarului cu lapte.

Editorial Cornel Dinu. Nicolo Napoli, a condus Craiova Mititeilor la a treia înfrângere consecutivă de la a zecea sa „descălecare” în Bănie

Ieri a venit Oțelul Galați în Bănie și a perpelit Universitatea Mititeilor, în final „pârlind-o” de-a dreptul. Surprinzător, „dorineii” de la Dunăre au deschis scorul prin Cisotti în minutul 17 și puteau face 2-0 dacă același „gălățean” nu rata un penalty în minutul 31. Iar echipa condusă la a zecea descălecare de Nicolo Napoli a egalat, totuși, prin Bauza în minutul 39.

ADVERTISEMENT

Ritm scăzut și în partea a două a jocului, de plimbare pe faleza Dunării… pardon, a Jiului la început ca de vară-n primăvară. Cissé a prins un „călcâi” de zile mari în minutul 51 și echipa lui Dorinel Munteanu a ținut de rezultat, mai având încă o ocazia rarisimă în minutul 63, când Teles i-a pasat efectiv portarului Popa în loc să-l „execute” de la 10 metri după o acțiune și o pasă perfectă a factotumului „oțelar” Cisotti.

Și astfel Universitatea Mititeilor s-a afundat și mai rău în subsolul play-out-ului, unde doar barajul mai înseamnă o ultimă speranță de supraviețuire. Cad în bigotism și mă întreb dacă la această a zecea venire la echipa „diavolească” a Craiovei, Nicolo Napoli și-a făcut toate rugăciunile la icoana Sfântului Gennaro, protectorul orașului de la poalele Vezuviului al cărui nume îl poartă. Numai în erupțiile verbale și zbuciumul familiei ce patronează echipa să nu fii…

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Gigi Becali l-a învins pe Gică Hagi cu un Șut cu cap(ul). Și Târnoveanu!

În noaptea „Ovidiană”, cu stele… de fapt cu stea, dar fără speranțe pentru gazdele conduse de Gică Hagi, s-a jucat drăcește. Nimic, ca ritm, din celebra horă macedoneană. Sigur că vorbele de clacă nu vor lipsi după această nouă victorie fecesebistă (a 21-a din 32 de meciuri cu „Regele”)…

Victorie meritată, cu angajament de călușari a echipei lui Gigi în fața lui Gică, purtători de aceeași genă națională. Câștigând grație prestației excelente a portarului Târnoveanu, concretizată prin golul lui Șut, nu cu… șut, ci cu capul, dintr-un unghi greu, la centrarea bună din corner a lui Florinel Coman, înspre final, minutul 82, „bercenarii” (nu… mercenarii!) lui Gigi Becali au păstrat distanța de 7 puncte față de urmăritori, dintre care s-a detașat Universitatea Craiova, lăsând în urmă, la 3 puncte pe CFR Cluj și Rapid.

ADVERTISEMENT

Mi s-a părut mult mai realistă trupa condusă de la Palat decât doar zbuciumul colorat în final și de galbenul de Saturnalii a intratului (degeaba) Budescu.

Au fost faze periculoase la ambele porți și pentru că stoperii ambelor combatante au scârțâit în marcaj, reacție rapidă în deposedări și au avut ceva momente în care mă întrebam cât de apărători adevărați sunt.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. A revenit Vlad Chiricheș, dar atât. Să fie sănătos, dar nu cred că va rezista și în niciun caz că va prinde naționala pentru EURO

De remarcat revenirea lui Vlad Chiricheș în centru apărării „fecesebecaliuței”, după luni bune… de fapt luni rele de pauză, deși se zvonea că e terminat și-l așteaptă postul de director tehnic.

Sincer, deși îi doresc numai sănătate, nu cred că va rezista, cu atât mai puțin că va ajunge să joace la EURO 2024, sunt alți apărători mai buni și mai tineri, mai puternici în lotul naționalei, Drăgușin, Burcă, Rus sau Mogoș, chiar dacă n-au experiența lui Chiricheș, dar nici anii sau fragilitatea lui.

Editorial Cornel Dinu. Nu-l mai plângeți pe Radaslavescu, 9 din 10 antrenori „cu ochi” îl schimbau mai repede decât Gigi Becali!

Gicuță Hagi s-a zbuciumat iarăși pe margine, a trăit la tensiune maximă, a suferit, a încercat schimbări și poziționări pe care le dorea surprinzătoare pentru adversari. Și apropo de schimbări, s-a plâns și deplâns prea mult schimbarea lui Radaslavescu în minutul doar 28 din comanda venită de la Palat…

Domnilor specialiști, 9 din 10 antrenori „cu ochi” îl schimbau pe tânărul atacant, neconectat deloc la joc, pierdut în contre verbale cu spectatorii, fără nicio realizare, mână moartă evidentă. Intrarea lui Tavi Popescu în locul lui a fost benefică pentru FCSB, orice s-ar cârcoti la adresa lui Palatului. Punct.

Editorial Cornel Dinu. Etapa viitoare se poate decide titlul sau încurca ițele: Universitatea Craiova vine peste FCSB, iar Rapid și CFR Cluj își dispută „linia” de doi lei speranțe

În final a învins – și avea mare nevoie! – da, trăncăneala… spuneți-i cum vreți… da, hăhăită ades a lui Gigi Becali! Ascunsă neîndemânatic de figura de icoană bizantină, capabilă, la nevoie, să dea și o lacrimă… două… trei… a sufleurului montat pe tușă, Ilie Haralambie, alis Elias Charalambous la el acasă, în Cipru.

Majoritatea specialiștilor susțin că Gigi Becaliotul ot Pipera nu mai poate pierde titlul, nu-l l-ar lăsa… vrednicele urmăritoare care se încurcă între ele. Mai are și echipă, problemele sunt pe bancă. Eu spun să nu luăm la preț de… dumping Universitatea Rotarului Olguței, după două victorii mari în fața chiar a celor din fața sa la începutul play-off-ului, „mărfarele” CFR și Rapid, pe care, iată că acum le devansează cu 3 „lungimi”.

Iar etapa viitoare e meciul care poate decide cu claritate titlul: vin oltenii la București să dea lupta cea mare cu FCSB, fostă Stea(ua) în cuget și simțiri (în timp ce Rapid și CFR Cluj își dispută „linia” de doi lei speranțe, în Giulești!).

Ecartul de 7 puncte se poate duce la un irecuperabil, zic eu, 10 puncte sau se poate reduce la 4. Caz în care etapele următoare vor „arde”: FCSB iese la CFR Cluj și apoi joacă pe arena națională cu Rapid, în timp ce „juveții” respiră mai ușor, cu Farul, în Bănie și cu Sepsi la Sf. Gheorghe. Să ne dea Domnul arbitraje bune, clare, fără „șchiopături” ca ale lui Bârsan la Farul – Rapid…

ADVERTISEMENT