Editoriale

Cornel Dinu îl ironizează crunt pe Raed Arafat: „Deci… coronavirusul are şi el mândria lui, nu se încurcă doar cu 999 de creştini strânşi laolaltă pe stadion”

09.03.2020 | 08:14
Cornel Dinu il ironizeaza crunt pe Raed Arafat Deci coronavirusul are si el mandria lui nu se incurca doar cu 999 de crestini stransi laolalta pe stadion
ADVERTISEMENT

Disputa cea mai așteptată a „bau-bau-lui” play-off/play-out a sfârtecatei noastre prime divizii s-a petrecut pe o „Arenă Națională” goală și tristă ca ploaia bacoviană care o îneca în anxietatea generalizată a lumii panicate sub spectrul molimelor pe care le credeam demult apuse.

Editorial de etapă virusată. Cornel Dinu îl ironizează crunt pe Raed Arafat: „Deci… coronavirusul are şi el mândria lui, nu se încurcă doar cu 999 de creştini strânşi laolaltă pe stadion”

Fără sprijinul, dar și fără presiunea spectatorilor, „fecesebecaliuța” dădu de gazonul chinuit de-atâtea ori cu o Universitate fără studenți și fără apărare. Într-o zi cu dublă semnificație, numai din calendarul neortodox al lui „#rezist”… până vă facem de petrecanie. Cred ei…

ADVERTISEMENT

Se știa că-i „Ziua Femeii”, ține-le, Creatorule, mereu tentante și să nu uite vreodată că au fost făcute din coasta bărbatului, ca să perpetueze specia, dar și să-l știe de „jupân”. Ca să nu zic „stăpân”, că-mi sar în cap feministele…

Prima menire, perpetuarea, se face, a doua, măcar să-l respecte!, s-a pierdut de mult timp… Cu câtă îngăduință spune împăciuitor despre ele nea Petrică Țuțea: „Cărui bărbat nu-i plac femeile? În primul rând le iubește pentru farmecul lor și în al doilea rând pentru că fac oameni”.

ADVERTISEMENT

Eee, dacă partenerele noastre de chin în viață s-ar fi rezumat doar la a aduce pe lume ce concep cu bărbații, ar fi fost tare bine. Destule dintre el și-au luat cu de la sine putere să bată cu pumnul în masă și chiar în capul bărbatului și de-aici atâtea dezastre: Elena și căderea Troiei, Mesalina, Caterina de’ Medici, Maria Antoaneta și, mai spre zilele noastre, Ana Pauker, Leana lu’ Ceaușescu, Monica Macovei (ce bine ar fi fost… Macabei!)… Gata, încep să freamăt și-i mai bine să mă opresc.

Le-au mai dat nas, peste doar taifasul pentru care fuseseră făcute, bărbații îngenuncheați genetic, peste care s-au cocoțat cu pinteni nenumărate alte amazoane de distrugătoare amintiri…

ADVERTISEMENT

Genialitatea unui vers din romanța „Iubesc femeia”, interpretată din altă lume de Cristian Vasile, le definește. Invitându-ne să le iertăm… „Găsești plăceri nebune-n fiecare / Și-s dulci ca o clipită de păcat”…

Cornel Dinu îl taxează pe Raed Arafat: „Știm destui că ai și mari păcate… stabilind procente interpretabile ca peșcheș și hatâr”

Revenind la oile noastre, fără nicio aluzie, Gigișorule, lipsa spectatorilor le meciul de pe „Arena Națională”, un joc de foarte bună calitate de altfel, deci se poate să avem și noi, chiar și doar din când în când, meciuri ce-ți mângâie ochii și-ți alintă creierul, se justifică în oarecare măsură având în vedere pericolul coronavirusurilor din ce în ce mai mondiale.

ADVERTISEMENT

Se zice că ar fi mai multe, transformându-se biologic. De acceptat, cu o simplă și logică observație, greu de contestat. În câteva locuri din lume, unde e aproape epidemie, carantina și interzicerea adunării unor mase de oameni în pericol s-ar justifica. Hai să ne amintim, însă, că românul „suflă și-n iaurt” și că „paza bună trece primejdia rea”.

Păi atunci, reușitule pronunțător al deciziei, „creștinule” Raed A-ra-f/hat, dacă se strâng sub hazliul prag interzis de 1.000 de oameni, 999 să zicem, ce faceți? Nu-i trimiteți acasă? Îi lăsați să se contamineze? Sau coronavirusul nu se „încurcă” cu doar 999 sau mai puțini oameni laolaltă, are și el mândria lui, „Ia să văd, sunt unul, doi, trei… nouă sute nouă zeci și nouă… nu mă obosesc să-i ard, mai aștept unul și-i prăpădesc…”.

Iarăși tadițional, „e la mintea cocoșului” că-i un prag arbitrar, aiurea, ori toți, ori niciunul… Ne râde mapamondul dacă află, nu numai curcile de prin ogrăzile noastre… Ce deja se hlizesc…

Ai făcut, domnule A-ra-f/hat, lucruri normale cu Smurdul, ce la alte popoare sunt de zeci de ani. Doar șanțul, prispa și uluca de la noi ți se închină ca la un chip cioplit. Știm destui că ai și mari păcate… stabilind procente interpretabile ca peșcheș și hatâr.

Ești norocos! Vezi binișor în comparație cu orbecăiala generală din țărișoara nostră. Pot să spun „noastră”, nu? Unde ar trebui recunoscut, curând sper, că mai sunt români perspicaci, de calitate, fie ei și în somnolență încă.

La fel, din păcate, cum nu mai avem pluripartidism și doctrine. Cum au vrut și creat Corneliu Coposu, Ion Rațiu și Radu Câmpeanu. Ci o mare adunătură de căpușe politice de stânga, centru și dreapta, organizate în vederea comiterii de infracțiuni la adresa statului. Puse numai pe pricopseli individuale… Partidul Unic al Pricopselii. PUP. Adică PUPat toți banii statului. Hai, recunoașteți!

Cornel Dinu, ironic după decizia lui Arafat: „Nu puteaţi să vă odihniţi duminica şi să lăsaţi «marele pericol fotbal» să se joace cu spectatori încă o zi?”

Păcat că măsura de a se juca fără spectatori nu s-a aplicat de luni. Creștinismul nostru și-a pierdut din profunzimea morală, având o adevărată pandemie de afișări și pilde bigote. N-avea cum să știe A-ra-f/hat și nici inculții primitivi care se fac că ne conduc istoria profetului Avraam, numit inițial, în ebraică, și Avram sau Abram, tatăl multor neamuri.

Plecat din Canaanul Mesopotamiei cu aproape două mii de ani înainte de Iisus, a fost primul Patriarh cu care Dumnezeu a vorbit pe Pământ. Și a creat prin urmașii săi cele trei religii monoteiste: ebraică, creștină și islamică.

Iar dacă Sfânta Scriptură spune că Dumnezeu a vorbit cu el duminica, atunci când Creatorul se odihnea după ce făcuse lumea, nu puteați și voi, măi A-ra-f/hatule, să vă odihniți ieri, duminică? Ca buni creștini, ce sunt sigur că nu sunteți… Și să lăsați „marele pericol fotbal” să se joace cu spectatori încă o zi? Asta dacă nu sunteți grav bolnavi cu ce vă blagosloveam mai sus. Leac ar fi…

Așa, interziși pe stadion, oamenii au avut ce să vadă la… tembelizor. Și nu-i doar o butadă gratuită asta cu televizorul ajuns „tembelizor”. Stați doar un pic și gândiți... Ce faceți cea mai mare parte a timpului petrecut acasă? Vedeți ce zic?

Editorial de etapă virusată Cornel Dinu: „Au învins «bercenarii», după ce Baiaram a dat bairam”

Au jucat pe „Arena Națională” două distribuții ce au dovedit că pot evolua într-un „4-3-3” deschis, căutând repede și cu execuții de apreciat, simple, sigure, în viteză, poarta adversă.

Un „care pe care” cu presing pe construcțiile adverse încă din faza incipientă. Uitând de comprimarea zonelor și liniilor în defensivă (iarăși ar fi fost un chin…), am văzut fotbal.

Cu bucuria că tinerii-speranță și de la unii, și de la alții, au confirmat. Pot avea prestații de fotbaliști, fie el și cu pauze de căderi în ceață. Care e obligatoriu să-i preocupe pe cei care-i antrenează.

Deci, dacă dovedesc, repet, chiar și din când în când, că au valoare, atunci când nu au ori e vina lor comportamental-mentală, ori e a celor care-i pregătesc. Altă explicație nu există. Valabilă și pentru sincopele de continuitate ale echipelor noastre. Cu o singură constantă, CFR Cluj. Care astfel se explică unde este. Și stă!

Au învins net „bercenarii”, care au făcut diferența de trei goluri spre finalul întâlnirii. După ce Baiaram a dat bairam cu o dublă „bară-bară” în minutul 59, la 1-2!

Tănase și Man au profitat de gafele defensivei de papă-lapte a Craiovei și au închis tabela la un scor nescontat nici de Gigișor Becali sau diaconul său Bogdan pe Argeș în sus acum Vintilă. „Fecesebecaliuța” jinduind încă la „coastele” creative ale „frânarilor” din Gruia.

ADVERTISEMENT