Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Echipele noastre sunt ca patronii. Nu știu și nu au

Editorialistul Fanatik Răzvan Ioan Boanchiș a prefațat în stilul caracteristic startul de sezon din SuperLiga. Campionatul României se reia vineri, 14 iulie.
11.07.2023 | 11:17
Editorial Razvan Ioan Boanchis Echipele noastre sunt ca patronii Nu stiu si nu au
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș Echipele noastre sunt ca patronii. Nu știu și nu au. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

SuperLiga se reia vineri, 14 iulie, de la ora 18:30, cu meciul dintre Oțelul Galați și UTA Arad. Înainte de începerea campionatului, editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș a pus tunurile pe o parte dintre conducătorii fotbalului românesc.

Răzvan Boanchiș, înainte de restartul SuperLigii: „Va fi cel mai panaramez sezon de după Revoluție”

Începe campionatul. Deși e organizat într-o structură dinamică (play-out, play-off), va fi cel mai panaramez sezon de după Revoluție. Fotbalul românesc s-a transformat în Educație Fizică și Sport.

ADVERTISEMENT

Motivul e simplu. După martie 2014, foarte puțini oameni aflați la conducerea fenomenului (FRF și LPF) sau care patronează echipe se pricep la fotbal. Îmi vin în minte doar trei. Hagi, Gino Iorgulescu și Gigi Becali.

Ultimul a învățat după ce a riscat și a pierdut multe milioane de euro. Pe urmă le-a recuperat, pentru că banii se fac din bani. Cu zero investiție nu produci nimic – cazul Dinamo. Patronul FCSB studiază și azi. D-aia mai greșeste schimbarile. Ceilalți patroni – mai jos, pe puncte.

ADVERTISEMENT
  1. Nu se pricep și nici n-au bani – cazul Dinamo. Faptul că Dinamo a promovat e un miracol care se cheamă forța brandului.
  2. Nu se pricep și au bani – e vorba despre Craiova domnului Rotaru.
  3. Nu se pricep și au bani, dar nu investesc. Aici se regăsesc conducătorii Rapidului. Dumnealor (dar și cei de la Dinamo) au susținut stupida regulă U21, care a distrus și ce mai rămăsese din fotbalul românesc.
  4. Ar mai fi Sepsi, dar aici e vorba despre un program guvernamental bine gândit. În altă țară.

Așa se explică de ce foarte mulți oameni care se și pricep, au și bani stau departe de această Daciadă corporatistă. Aurel Munteanu, de pildă, care a jucat 12 ani la nivel internațional (adică la Sportul Studențesc, cu Hagi, Rică Răducanu, Mircea Sandu, Aurică Rădulescu, Gino Iorgulescu) nici nu vrea să audă de fotbal.

ADVERTISEMENT

A ținut însă pe spezele lui echipa de tenis a Franței la un meci de Cupa Davis, de au zis conducătorii Federației Franceze de Tenis că așa ceva nu-și imaginau că se va întâmpla vreodată.

Iar conducatorii Federației Române de Fotbal au dat dovadă că nu înțeleg nimic atunci când nu l-au susținut pe Mircea Sandu să fie ales în Comitetul Executiv al UEFA.

ADVERTISEMENT

Putea ajunge chiar vicepreședinte al UEFA. Nici așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat, la nivel internațional, în fotbal sau în politică. Nu te duci la UEFA cu balastul animozităților interne. Astea se lasă acasă, la nivel de schelălăieli pe Facebook.

ADVERTISEMENT