Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: „Hagi. Atât. Hagi“

Răzvan Ioan Boanchiş scrie cu admiraţie despre Gheorghe Hagi, singurul patron de club din România care a construit un stadion. Arena din Ovidiu stă mărturie că Hagi nu este doar un inventator/depanator de fotbalişti!
30.08.2022 | 10:12
Editorial Razvan Ioan Boanchis Hagi Atat Hagi
Gheorghe Hagi, singurul patron de club din România care a construit un stadion
ADVERTISEMENT

Eram împreună cu Cornel Dinu la Timişoara în urmă cu peste 20 de ani. Cred că se întâmpla la sfârşitul secolului trecut…

Răzvan Ioan Boanchiş: „Doar anonimii cu mai multe doctorate decât cărţi citite se legitimează cu funcţii“

Şi nu mai ştiu cum, în ce context, a venit un băiat care avea o firmă de birotică – papetărie şi a spus că ar fi onorat să-i facă lui Dinu nişte cărţi de vizită. Dinu se întreba ce să-şi treacă pe ele.

ADVERTISEMENT

I-am sugerat să pună „Cornel Dinu – Atât“, fiindcă doar anonimii cu mai multe doctorate decât cărţi citite se legitimează cu funcţii. Pentru oamenii cu sigiliu peste timp ajunge numele. Aşa au apărut acele cărţi de vizită, „Cornel Dinu – Atât“, despre care s-au brodat zeci de ştiri în ziarele vremii.

Răzvan Ioan Boanchiş: „Hagi e om-efigie“

Cu Hagi e aceeaşi situaţie. E un om-efigie. Şi, în acest moment, unicul salvator (salvamar) al unui fotbal de înecaţi. Louis Munteanu, Alexi Pitu, Grameni şi reinventatul Alibec sunt cele mai clare exemple.

ADVERTISEMENT

Apropo de fotbaliştii promiţători, am o rugăminte: nu-i mai certaţi pe jucătorii români care nu se impun imediat în străinatate. Ei sunt departe de maturitate, da? Mă adresez acum persoanelor care au între 30 şi 60 de ani.

Dacă vi se dublează salariile, câţi dintre dumneavoastră vor munci mai bine? În prima zi, toţi. În a doua zi, jumătate. După o lună, niciunul, fiindcă suntem un neam fără motivaţie şi, fiecare în parte, nişte oameni care au o părere excelentă despre ei înşişi. Oricât de mult am primi vom considera că ni se cuvine.

ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiş: „Hagi a construit un stadion“

Cu Hagi mai e ceva. Şi, vorba lui Tolontan, eu scriu asta de câte ori am ocazia. În afară că inventează sau depanează fotbalişti, a construit şi un stadion din banii lui şi niste fonduri UEFA (300.000 de euro), proiect trecut prin Comitetul Executiv al FRF pe vremea lui Mircea Sandu, că doar nu din martie 2014 încoace.

Prima dată când am văzut stadionul din Ovidiu, am rămas uimit. În spatele unei tribune e Autostrada Soarelui, iar din cealaltă ai perspectiva Lacului Siutghiol. Acolo era un deşert, o tarla neonorată nici măcar de bălării.

ADVERTISEMENT

În acel pustiu fierbinte (de sub pământul Dobrogei începe focul Orientului), Hagi a construit un stadion. Înainte de startul partidei, terenul de joc era udat cu aspersoare. Pe stadioanele din Occident, aspersoarele nu sunt mare inginerie, dar jeturile de apă ţâşnind din solul crăpat şi rodnic doar în siluete de fum al Dobrogei – asta da imagine.

Hagi a refăcut sistemul de irigatii al Dobrogei. Atât.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie