Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Meci între Talpan și Memelușul. In memoriam Puiu Călinescu

Editorialistul Fanatik Răzvan Ioan Boanchiș scrie în stilul caracteristic despre FCSB și procesul pentru palmares cu CSA Steaua.
24.10.2023 | 10:46
Editorial Razvan Ioan Boanchis Meci intre Talpan si Memelusul In memoriam Puiu Calinescu
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Meci între Talpan și Memelușul. In memoriam Puiu Călinescu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut 0-0 cu Voluntari. Rezultat jenibil, fără discuție. Așa că eu aș vrea să aibă drept de promovare Steaua lui Talpan, ca să ia bătaie și de la galeria din Voluntari, formată din pensionari și atârnători bugetari.

Răzvan Ioan Boanchiș despre procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua

Talpan are palmaresul, dar i s-a făcut o nedreptate. Este singurul câștigător al Cupei Campionilor din 1986 care n-a primit un ARO de la familia Ceaușescu. Păi unde ne trezim, tovarăși?

ADVERTISEMENT

Sigur, Talpan nu e departe de Meme Stoica. În urmă cu niște ani, Memelușul (eu l-am poreclit așa în 2003) povestea că are vreo sută de meciuri în cupele europene. El, Messi, Cristiano Ronaldo, categoria grea.

Din păcate, prima scrumbie de Galați care a vrut să se califice la categoria rechinași de București n-a dat niciun gol pe stadioanele care îi scandau (mai exagerez și eu) numele. Nici nu s-a accidentat vreodată.

ADVERTISEMENT

La un moment dat s-a ales cu o suspendare mai lungă, deși nu luase cartonașe galbene și roșii. Demagnetizarea FCSB de cupele europene e cauzată și de Meme, acest moș updatat și cu hemoroizi mai bătrâni decât prietenii lui mucoși cu care vorbește în abrevieri pe Facebook.

Dar am convingerea că într-o controversă pe teme juridice între Talpan și Memeluș, eminentul jurist Talpan ar pierde mai rău ca Steaua cu A.C. Milan în 1989.

ADVERTISEMENT

Chiar îi propun lui Horia Ivanovici să organizeze un asemenea meci. Am și titlul emisiunii: “In memoriam Puiu Călinescu”. Domnule Talpan, erau grele iernile alea de la Forban, când vă alergau prin pădure antrenorii Ienei, Iordănescu și ursul păcalit de vulpe? Cred că aveați fuleul lui Forrest Gump. Cu cine stăteați în cameră la Forban?

Cotă BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Petrolul - FCSB