Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Memelușul și Dinamo

Editorialistul Fanatik Răzvan Ioan Boanchiș scrie despre cele mai fierbinți evenimente ale etapei cu numărul 20 din SuperLiga.
19.12.2023 | 14:00
Editorial Razvan Ioan Boanchis Memelusul si Dinamo
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Memelușul și Dinamo. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ferește-te de greci și când dau comunicate, nu numai când îți fac daruri! Singurul moment în care grecii sunt generoși e la sfârșitul meselor, când cârciumarul de pe insulă îți mai oferă ceva din partea casei – o farfurioară cu o prăjitură cât o unghie, ca să revii și mâine la taverna lui.

Răzvan Ioan Boanchiș, după comunicatul lui Vassaras: ”Îi dau dreptate Memelușului Stoica”

Comunicatul lui Vassaras, după o decizie de arbitraj care a defavorizat pe CFR Cluj, mă face – pentru a doua, maximum a treia oară în ultimii 20 de ani – să-i dau dreptate Memelușului (eu l-am poreclit așa) Stoica.

ADVERTISEMENT

“Nu știu ce e mai grav, o eroare comisă de un tehnician VAR (tehnician, nu arbitru!) sau un comunicat la câteva ore după asta, în condițiile în care după alte zeci de greșeli grave ai tăcut și în scris”.

Între Memelușul și Vassaras e clar că îl aleg pe Memeluș, ceea ce nu mă face să uit ca ‘mnealui și-a permis să spună, în urmă cu niște ani, că statuia “Cumințenia Pământului” (una dintre variante, că a avut mai multe) a lui Brâncuși e o oribilitate.

ADVERTISEMENT

Nu m-ar fi deranjat dacă ar fi zis că nu-i place, era dreptul lui de incult care nu poate trece dincolo de arta figurativă. Memelușul, însă, a dat verdicte.

“Cumințenia Pământului” e o etapă de referință în sculptura lui Brâncuși, dar și dacă ar fi fost un rahat, Memelușul trebuia să tacă despre ce îl depășeste. Așa că am scris și eu că “orice rahat făcut de Brâncuși e un Brâncuși. Orice rahat scos de Meme Stoica ramane un rahat”.

ADVERTISEMENT

”Dinamoviștii trebuie să revină la vremurile în care Meme Stoica ieșea șifonat după întâlnirile cu ei”

Chestia asta este valabilă și în cazul victoriei surprinzătoare a lui Dinamo. Un rezultat mare al unei echipe mici, care a fost cândva mare, rămâne un rezultat mic.

În competițiile interne, dinamoviștii vechi au fost obișnuiți să se bucure când obțin trofee. Singurele victorii care îi încântă sunt cele din cupele europene și ar fi absurd să vorbim despre așa ceva în 2023.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii trebuie să revină la vremurile în care Meme Stoica ieșea șifonat după întâlnirile cu ei – nu intru în amănunte. Dar când Memelușul vorbește despre tine cu nostalgie înseamnă ca e vai de testiculele gânditoare (pardon, de “trestiile gânditoare”, așa era expresia) care se leagănă în birourile clubului.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3.60 este cota pentru „X” la meciul Poli Iași - FCSB