Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Să găzduim și un Campionat European de fotbal feminin!

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș comentează în stilu-i caracteristic organizarea Campionatului European de Tineret în România.
27.06.2023 | 11:26
Editorial Razvan Ioan Boanchis Sa gazduim si un Campionat European de fotbal feminin
Răzvan Ioan Boanchis nu vede cu ochi buni Europeanul de Tineret organizat de România și Georgia. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

U21 e echipa națională de corporatism și rebranding și are mai puțini spectatori decât cometa lui Talpan. Alta e problema mea. De ce transmite TVR toate sau aproape toate meciurile de la acest Campionat European?

Răzvan Ioan Boanchiș: „Jocurile de la acest mini-euro ar trebui difuzate pe TVR Iași sau TVR Târgu-Mureș”

Televiziunea națională are foarte multe canale parazitare. Jocurile de la acest mini-euro ar trebui difuzate pe TVR Iași, TVR Târgu-Mureș, TVR Cluj, TVR Timișoara, dar numai după ce se încheie instructivele emisiuni în limba ucraineană.

ADVERTISEMENT

Am dat într-o seara și pe TVR 1, și pe TVR 2. Mă gândeam că adorm și eu boierește, uitându-mă la un film cu Alain Delon din anii ’70. Pe ambele canale erau partide de trosbal de la șandramaua U21.

Singurii oameni interesati de subiect sunt agenții de jucători și e normal, e meseria lor, ei pot să găsească un diamant pe care nu trebuie să-l găsesc eu, fiindcă l-aș găsi degeaba, nu mi-ar aduce niciun profit.

ADVERTISEMENT

„De ce să nu găzduim și un Campionat European de fotbal feminin?”

Si dacă tot am intrat în rolul de antipatic, mai am câteva chestii. „Dom’le, ce emulație a fost în tribune, la Europenele de Tineret din 2019!”. Ce emulație, care emulație?

Erau câteva mii de români care munceau în Italia. Emoție multă și niciun transfer. Câți francezi, câți englezi, câți nemți erau pe stadioanele din Italia, în iunie 2019? Câți sunt și la București, zilele astea.

ADVERTISEMENT

Dar să perseverăm, tovarăși! Să găzduim și un Campionat European de fotbal feminin. Am auzit că avem antrenoare cu licența PRO. După părerea mea, licența PRO are doar Andreea Esca.

Avem antrenoare? Dar n-avem jucătoare, fiindcă țărăncuțele bune sunt pe Only Fans sau pleacă la treabă. Se duce țărăncuța hotărâtă în Italia și e bărbierită jos – nu ca tradiționalistele din sudul Cizmei – și îl face pe broscarul bătrân de la 70.000 de euro în sus.

ADVERTISEMENT

Nicio știre cu moși italieni, păcăliți de țărăncuțele noastre, nu e sub 70.000. Când pugliezii, napoletanii și sicilienii purii văd picioarele țărăncuțelor hotărâte și bărbierite, se apucă să strige „lasă-mă să sar în cap între ele, mă sinucid, mă arunc în Etna și Vezuviu!”.

ADVERTISEMENT