Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: „Scandalul Lupu – Hagi”

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș își spune părerea despre conflictul Hagi - Lupu, care a fost capul de afiș al site-urilor săptămâna trecută.
21.02.2023 | 14:50
Editorial Razvan Ioan Boanchis Scandalul Lupu  Hagi
Răzvan Ioan Boanchiș e de partea lui Gică Hagi în conflictul cu Dănuț Lupu
ADVERTISEMENT

Am titrat si eu așa, pentru ca nu e niciun scandal, Hagi n-a răspuns verbal, ci cu un videoclip dintr-un meci Real Madrid – Atletico Madrid, în care a marcat trei goluri.

Răzvan Ioan Boanchiș despre scandalul momentului: „Ce a făcut Lupu într-o carieră a realizat Hagi într-o săptămână”

Cred că ar trebui să fim mai relaxați când vorbim despre amintiri din secolul trecut. N-ai cum să nu apreciezi talentul lui Lupu. A fost un fotbalist de farmec și abilitate. Era tehnic ca Dobrin și proteja mingea ca Marcel Coraș.

ADVERTISEMENT

Lupu a făcut hochei și putea să dribleze și dacă era pe schiuri sau încălțat cu o cupă de excavator. Performanțele lui internaționale sunt un sezon cu Dinamo până în semifinalele Cupei Cupelor, un meci foarte bun cu Danemarca și un gol de la distanță, după o cursă frumoasă, pentru Brescia. Toate astea le-a obținut când antrenorul lui de club era Mircea Lucescu.

Ce a făcut Lupu într-o carieră a realizat Hagi într-o săptămână. Sau înainte să vină la Steaua. Până la sfârșitul anului 1986, Hagi a bătut Inter Milano, a zguduit de două ori bara pe Wembley și a dat pentru echipa natională cam atâtea goluri câte selecții are Lupu.

ADVERTISEMENT

Lupu a mai spus că Hagi e sub Dobrin. Hagi a jucat la șase turnee finale de mondiale și europene. Șase! 1984, 1990, 1994, 1996, 1998, 2000.

De dragul de a chibița, să presupunem că Hagi și Dobrin au fost la fel de buni în meciurile jucate pe teritoriul României. Dar în afara României? Prefer să mă opresc.

ADVERTISEMENT

Topul lui Răzvan Ioan Boanchiș: doar fotbaliști dinainte de anul 2000

Daca tot facem topuri, îl prezint și eu pe al meu. Insist, al meu. Top 10 al meu. Sunt convins că ale dumneavoastră sunt mai izbutite. Precizez că sunt dinamovist, dar veți găsi doar trei dinamoviști.

Asadar, topul. 1. Hagi. 2. Belodedici. Și de aici încolo nu mai fac distincții, nu stiu cine e pe trei și cine e pe șase sau pe nouă. Voi pune opt fotbaliști în ordine alfabetică. Balaci, Boloni, Dinu, Dumitrache, Dumitru, Lăcătuș, Răducioiu, Marcel Răducanu. Am numai jucători  dinainte de 2000. Poate că ar fi avut loc și Chivu.

ADVERTISEMENT

Iar ca să-l bag pe Mutu, trebuia să renunț la Ilie Balaci sau la Răducioiu sau la Marcel Răducanu. Dintre jucătorii de după 2015, niciunul nu se apropie de Top 300 al meu.

Peste acești fotbalagii sunt toți, absolut toți fotbaliștii care au jucat în anii ’80 la Steaua, Dinamo, Craiova, Sportul Studențesc.

ADVERTISEMENT