Sport

Efectul Cristiano Ronaldo! Transferul lui CR7 a crescut valoarea acţiunilor şi cota lui Manchester United are un plus de peste 500.000.000 de lire

Transferul lui Cristiano Ronaldo a adus un plus pe teren, dar adevăratul boom este în conturile clubului, după ce valoarea acţiunilor a crescut.
06.10.2021 | 23:07
Efectul Cristiano Ronaldo Transferul lui CR7 a crescut valoarea actiunilor si cota lui Manchester United are un plus de peste 500000000 de lire
ADVERTISEMENT

Manchester United a dat o adevărată lovitură în vară, când Cristiano Ronaldo s-a întors pe “Old Trafford”. Au venit golurile, dar, cel mai important, au început să curgă banii în conturile clubului. Revenirea portughezului este egală cu un plus la cota de piaţă a “diavolilor”.

Cum a crescut preţul acţiunilor lui Manchester United după ce Cristiano Ronaldo a semnat

Pe 4 august, când nu exista niciun zvon al unui transfer al lui Cristiano Ronaldo la Manchester United, preţul unei acţiuni era de 11,70 lire sterline, iar cota de piaţă a clubului era de 1.910.000.000 de lire. Preţul a crescut pe durata lunii august, însă adevăratul boom a venit pe final.

ADVERTISEMENT

Pe 26 august, cu o zi înainte ca Manchester United să anunţe transferul lui Cristiano Ronaldo, preţul unei acţiuni era de 12,72 lire, în timp ce cota de piaţă ajunsese la 2.080.000.000 de lire. Explozia a venit pe 27 august, când “diavolii” au făcut marele anunţ.

O acţiune, în ziua revenirii lui Ronaldo la Manchester United, ajunsese la preţul de 13,46 lire sterline, cu o cotă de piaţă a clubului cifrată la 2.190.000.000 de lire. După acel moment, preţul a fost doar în creştere, iar formaţia de pe “Old Trafford” a avut de câştigat.

ADVERTISEMENT

Punctul maxim a fost atins pe 27 septembrie, când o acţiune era vândută cu 15,09 lire, iar cota de piaţă ajunsese la 2.460.000.000 de lire. Astfel, în 54 de zile, Manchester United şi-a îmbunătăţit valoarea cu 550.000.000 de lire, un boom veritabil în momente dificile.

Analiştii nu consideră important aportul lui Cristiano Ronaldo

Jurnaliştii de la The Sun au discutat situaţia lui Manchester United cu un expert financiar, însă acesta a susţinut că impactul lui Cristiano Ronaldo, asupra preţului crescut al acţiunilor, nu ar fi atât de mare aşa cum se crede.

ADVERTISEMENT

“Manchester United joacă în Liga Campionilor în acest sezon şi acelaşi lucru, cel mai probabil, se va întâmpla şi în stagiunea viitoare.

În plus, clubul a semnat mai multe contracte comerciale. Vorbim şi de un sezon COVID-free (n.r. suporterii s-au întors în tribune din actualul sezon).

ADVERTISEMENT

“Mai mult o reacţie emoţională”

Transferul lui Ronaldo are un impact relativ mic. Vorbim mai mult de o reacţie emoţională. Vânzările de tricouri s-au suprapus oarecum.

United vinde tricouri, în mod normal, cam de 3.000.000 de lire pe an. Dacă un suporter a cumpărat un tricou cu numărul 7, al lui Ronaldo, înseamnă că nu va mai cumpăra un altul cu Bruno Fernandes sau Rashford.

Preţul acţiunilor a crescut din motive variate. Acum este momentul oportun să vinzi, când preţul este sus şi există oportunitatea de a face profit.”, a declarat un expert financiar pentru The Sun.

Familia Glazer vinde 8% din acţiuni

Într-un moment foarte bun din punct de vedere economic, familia Glazer, care deţine Manchester United, a decis să vândă 8% din acţiuni, la Bursa din New York. Este vorba de 9,5 milioane de acţiuni, cu o valoare totală de 186.860.000 de dolari.

ADVERTISEMENT