Premier League

Efectul Mourinho. Dele Alli nu mai marcase o ”dublă” de 50 de meciuri, iar o discuție cu ”The Special One” l-a transformat radical pe englez

01.12.2019 | 09:24
Efectul Mourinho Dele Alli nu mai marcase o dubla de 50 de meciuri iar o discutie cu The Special One la transformat radical pe englez
ADVERTISEMENT

De doar 10 zile ocupă Jose Mourinho banca tehnică a celor de la Tottenham, iar rezultatele și jocul spectaculos al echipei londoneze par pe un trend ascendent. În cele trei meciuri din mandatului lusitanului, Spurs are trei victorii și 10 goluri marcate. Trei dintre aceste reușite sunt opera lui Dele Alli, un mijlocaș care părea a fi în lipsă de idei ofensive în mandatul lui Pochettino. Acum, cu Mourinho pe bancă, englezul pare metamorfozat.

Dele Alli nu mai marcase o ”dublă” de 50 de meciuri. O discuție cu ”The Special One” l-a transformat radical pe englez

Încă din prima zi de muncă la Tottenham, Jose Mourinho și-a luat în serios rolul de motivator și a avut o discuție între patru ochi cu Dele Alli, un jucător care își pierduse simțul ofensiv. Întrebat, la o conferință de presă, ce i-a spus mijlocașului de 23 de ani, portughezul a dezvăluit: ”L-am întrebat dacă el este Dele sau e fratele lui Dele. Mi-a zis că e Dele. Ei bine, atunci i-am spus să joace ca Dele”.

ADVERTISEMENT

Și, începând cu acea zi, ”Dele a jucat ca Dele”. Cifrele stau dovadă acestui lucru. În trei meciuri cu Mourinho pe bancă, Dele Alli are trei goluri marcate pentru Tottenham. Sâmbătă, în meciul cu Bournemouth din Premier League, Alli a fost cel mai bun de pe teren, reușind o ”dublă” în primele 50 de minute ale succesului cu 3-2 obținut de Spurs.

Forma lui Dele Alli de la Pochettino la Mourinho:

  • 2 goluri și o pasă de gol în 13 meciuri cu Pochettino
  • 3 goluri și o pasă de gol în 3 meciuri cu Mourinho
ADVERTISEMENT

Mourinho, după ”dubla” lui Alli: ”Pentru mine, Dele nu e un mijlocaș. E un atacant lângă Kane”

După succesul cu Bournemouth, Jose Mourinho a recunoscut noul rol pe care i l-a atribuit lui Dele Alli la Tottenham. ”Pentru mine, Dele Alli nu este un mijlocaș. El trebuie să joace mult mai avansat, undeva în față, imediat lângă Harry Kane. În acest moment, nu pot să-i cer mai mult. Este un jucător extraordinar. Înscrie, pasează, creează faze de gol”.

Dele Alli avea doar două goluri marcate pentru Tottenham în 13 etape din Premier League în sezonul 2019-2020. După venirea lui Mourinho, Alli are tot atâtea goluri în două partide. Alli nu mai marcase o ”dublă” de pe 1 aprilie 2018, de la un Chelsea – Tottenham 1-3. Trecuseră 50 de meciuri de atunci în campionat.

ADVERTISEMENT

Cu Jose Mourinho pe bancă, Tottenham are trei succese din tot atâtea meciuri: 3-2 cu West Ham și Bournemouth în Premier League și 4-2 cu Olympiacos în UEFA Champions League. În campionat, Spurs a urcat deja în top 5, iar în Liga Campionilor s-a calificat în primăvara competiției.