News

Efectul ucigașului din Belgrad: Un elev de 7 ani din Constanța a adus o armă airsoft în școală. Update

Un elev din Bistrița a venit cu un pistol la școală. Se pare că adolescentul s-a inspirat de evenimentele tragice ce au avut loc într-un liceu din Belgrad.
11.05.2023 | 16:24
Efectul ucigasului din Belgrad Un elev de 7 ani din Constanta a adus o arma airsoft in scoala Update
Foto: Un elev din Bistrița a introdus un pistol în școală. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT
11-05-2023
13:29

Un copil de 7 ani din Constanța a venit la școală cu o armă de tip airsoft

Un copil de clasa I de la Școala Gimnazială nr. 33 “Anghel Saligny” Constanța a venit cu un pistol de tip airsoft la ore. Din primele informații, pușca cu lunetă nu era funcțională. Poliția a deschis un dosar penal, notează Ziua de Constanța.

”La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu  privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, anunță IPJ Constanța.

Un elev dintr-un liceu din Bistrița a ajuns în vizorul poliției pentru că a adus un pistol neletal la școală și l-a ascuns într-un coș de gunoi, după ce s-a lăudat cu el colegilor. Pistolul a fost ridicat de polițiști în urma desfășurării unor activități preventive și de verificare la instituțiile de învățământ din zonă. Potrivit sursei citate, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Un elev din Bistrița a introdus un pistol pe teritoriul școlii

„Vizat de comiterea faptei este un tânăr, elev al unui liceu din Bistrița, care ar fi introdus în școală un pistol neletal, replică a unei arme de tip airsoft, cu bile, pe care l-ar fi prezentat colegilor, după care l-a ascuns. În urma verificărilor efectuate, de către polițiștii de la Ordine Publică și Siguranță Școlară, acesta a fost găsit aruncat într-un coș de gunoi, fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor”, au precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița.

ADVERTISEMENT

Se pare că elevul a vrut să se manifeste și să-și crească autoritatea în ochii colegilor. Spre fericire, băiatul nu a folosit pistolul pe care l-a introdus în școală. Oamenii legii au reușit să prevină o tragedie și au discutat cu elevii clasei respective. Polițiștii le-au povestit despre riscurile și consecințele acestor acțiuni.

”Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au purtat discuții cu elevii clasei respective, dar și a celorlalte clase terminale despre riscurile folosirii de obiecte periculoase și producerii unor accidentări ce ar putea avea consecințe extrem de grave. Totodată, au mai fost avute în vedere teme precum la consecințele violenței în școli, gestionarea unor situații conflictuale, dar și răspunderea penală a minorilor”, au mai adăugat polițiștii bistrițeni.

ADVERTISEMENT

Haos în Serbia după masacrul din Belgrad

Poliția din Belgrad a primit o mulțime de sesizări într-o singură zi, de la elevi care au simulat atacuri și au făcut liste cu persoanele pe care planifică să le ucidă. Oamenii legii au efectuat verificări și au confiscat armele deținute legal de familiile acestor adolescenți. Autoritățile speră că aceștia au înțeles că masacrul care a avut loc într-o școală din capitală nu reprezintă un subiect potrivit pentru glume și înscenări.

În același timp, ucigașul din Belgrad a devenit un idol pentru adolescenți. Un tânăr din Bosnia a amenințat pe Instagram că va repeta masacrul de miercuri și a postat mesaje amenințătoare pe rețelele sociale. Conducerea școlii unde învață acest tânăr a reacționat și a asigurat că elevii și părinții nu trebuie să intre în panică, susținând că situația este sub control și că autoritățile au grijă de siguranța elevilor.

ADVERTISEMENT

“Acel băiat care a ucis opt copii este un mega-rege pentru mine. Pregătesc de mult timp ceva similar pentru Liceul Economic din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viața mea!”, a scris tânărul pe rețelele sociale.

Opt copii, uciși cu cruzime de colegul lor

În general, situația pare să fie sub control, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a asigura siguranța elevilor și a împiedica apariția unor astfel de incidente în viitor. Cu toate acestea, este important ca părinții și profesorii să acorde atenție comportamentului copiilor și să-i învețe despre consecințele grave ale violenței și ale amenințărilor pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Reamintim că în ziua de 3 mai, o tragedie teribilă a avut loc în capitala Serbiei, când un elev de 13 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad. Opt copii au fost uciși cu cruzime de colegul lor, iar societatea sârbă plânge pierderea acestor tineri nevinovați. Însă, în ciuda acestei tragedii, există și persoane care fac glume de prost gust pe seama evenimentelor. De exemplu, un alt elev de la aceeași școală a scos un pistol din plastic și a țintit spre colegi, chiar în timpul unui moment de reculegere.

ADVERTISEMENT