News

Haos în Belgrad. Elevii îl imită pe atacator, sună la poliție şi fac liste cu colegii pe care vor să-i ucidă

Zile de foc pentru polițiștii din Belgrad, din cauză că elevii încercă să-i imite pe atacator. Oamenii legii au primit 25 de sesizări într-o singură zi.
05.05.2023 | 12:24
Haos in Belgrad Elevii il imita pe atacator suna la politie si fac liste cu colegii pe care vor sai ucida
Polițiștii din Belgrad au primit 25 de sesizări într-o singiră zi. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Belgrad se confruntă cu un val de sesizări. Oamenii legii au fost sesizați de 25 de ori într-o singură zi. Copiii încearcă să-i imite pe Kosta Kecmanovic, elevul de 14 ani care şi-a omorât opt colegi, simulează  atacuri și fac liste cu persoanele pe care planifică să-i ucidă. Un tânăr din Bosnia a mers mai departe și a anunțat pe rețelele sociale că intenționează să comită o crimă și să-i copieze “stilul” ucigașului sârb.

Zile de foc pentru polițiștii sârbi

Oamenii legii au reacționat la fiecare sesizare și au efectuat o serie de verificări în școli, dar din fericire informațiile nu s-au confirmat. Se pare că elevii au vrut să glumească și nu au găsit o variantă mai “bună” decât să sune la poliție. În același timp, copiii au făcut și “liste negre” cu mai mulți colegi pe care vor să-i ucidă.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au discutat cu mai mulți copii și părinți. Au verificat locuințele acestora și au confiscat armele care au fost deținute legal de familiile “glumeţilor”. Autoritățile speră că adolescenții au înțeles că masacru care a avut loc într-o școală din capitală nu reprezintă un subiect potrivit pentru glume și înscenări.

Ucigașul din Belgrad a devenit un idol pentru adolescenți

Băiatul ucigaș din Belgrad a devenit un idol și o sursă de inspirație pentru un tânăr din țară vecină. Un băiat din Bosnia a amenințat pe Instagram că va repeta masacrul de miercuri. Acesta a fost reținut și acuzat de “periclitare a securității şi terorism”. Tânărul a mai postat mesaje amenințătoare pe rețelele sociale, însă acesta nu a putut fi tras la răspundere pentru că nu avea vârstă necesară pentru a ispăși pedeapsa.

ADVERTISEMENT

“Acel băiat care a ucis opt copii este un mega-rege pentru mine. Pregătesc de mult timp ceva similar pentru Liceul Economic din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viața mea!”, a scris tânărul pe rețelele sociale.

Conducerea școlii în care studiază tânărul a venit cu o reacție și a asigurat că elevii și părinții nu trebuie să intre în panică. Directorul instituției de învățământ susține că situația este sub control, iar autoritățile au grijă de siguranța elevilor.

ADVERTISEMENT

Un nou atac într-o școală din Belgrad

Școlile din Serbia sunt zguduite, în aceste zile, de atacurile elevilor. Cruzimea adolescenților a luat amploare și depășește imaginația tuturor. Un alt atac a avut loc joi, 4 mai, într-o instituție de învățământ din Belgrad. Un profesor și o elevă au fost agresați de o fată de 16 ani. Incidentul a avut loc într-un liceu privat.

O adolescentă a vrut să se răzbune pe un profesor și pe o elevă dintr-o școală din Belgrad. Acum câteva luni, tânăra a fost exmatriculată din aceasta unitate de învățământ. Se pare că fata s-a simțit neîndreptățită și a vrut să se revanșeze cu ajutorul unui cuțit. Potrivit presei locale, victimele nu au suferit răni grave.

ADVERTISEMENT

Reamintim că o crimă teribilă a avut loc, miercuri, 3 mai, în capitala Serbiei. Un elev de 13 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad. Societatea sârbă îi plânge pe cei opt copii omorâți cu cruzime de colegul lor, însă se găsesc și cei care fac glume pe seama tragediei. Un elev din aceeași școală în care au fost ucise mai multe persoane a scos un pistol din plastic și a țintit spre colegi, chiar în timpul unui moment de reculegere.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT