Sport

EHF Champions League Final Four. Magdeburg este noua campioană a Europei! Nemţii reuşesc miracolul la Koln

Magdeburg este noua campioană a Europei. Nemţii au câştigat Liga Campionilor după ce au învins Kielce în ultimul act cu 30-29, după prelungiri.
18.06.2023 | 21:13
EHF Champions League Final Four Magdeburg este noua campioana a Europei Nemtii reusesc miracolul la Koln
Magdeburg este noua campioană a Europei. Sursa: Twitter EHF
ADVERTISEMENT
18-06-2023
18:17

Magdeburg, noua campioană a Europei! Au câştigat cu 30-29 finala cu Kielce

Magdeburg a reuşit miracolul. Echipa intrată cu ultima şansă în Final Four a reuşit să câştige competiţia. Finala a fost una cu multe răsturnări de situaţie. Kielce a dominat prima parte a meciului şi inclusiv în repriza secundă echipa lui Dujshebaev a avut 2-3 goluri avans constant. Finalul a fost al nemţilor, care au reuşit să egaleze şi să trimită în prelungiri: 26-26. 

Nemţii au fost mai inspiraţi în cele 10 minute suplimentare. S-au distanţat la două goluri cu două minute înainte de final şi au reuşit să reziste unui ultim atac al celor de la Kielce. Pentru polonezi este a doua finală de Champions League pierdută la rând. Magdeburg câştigă Liga Campionilor după o pauză de 21 de ani. 

18-06-2023
14:56

Barcelona câştigă bronzul în Champions League! Victorie clară cu PSG

Barcelona a câştigat medaliile de bronz în EHF Champions League după ce a învins clar PSG, scor 37-31. Finala mică a fost tranşată încă de la pauză când echipa catalană avea un avantaj uriaş: 22-13. În partea secundă, PSG a mai strâns diferenţa, dar catalanii au câştigat clar. De la ora 19:00 se dispută finala mare între Magdeburg şi Kielce. 

17-06-2023
18:50

Vive Kielce, a doua finală la rând în Champions League! Vis frânt încă o dată pentru PSG

Vive Kielce este a doua finalistă din EHF Champions League. Elevii lui Talant Dujshebaev s-au impus într-o semifinală de infarct cu PSG, scor 25-24. Pentru parizieni continuă coşmarul din Champions League. La fel ca şi la fotbal, oricât de mulţi bani ar investi, nu se lipeşte trofeul de parizieni. Astfel, în finala mare, Kielce va întâlni Magdeburg, în timp ce Barcelona va juca împotriva lui PSG pentru medalia de bronz.

Programul de duminică: 

  • meciul pentru locul 3: Barcelona – PSG (16:15)
  • meciul pentru locul 1: Magdeburg – Kielce (19:00)
17-06-2023
15:32

Magdeburg, prima finalistă! A eliminat Barcelona după aruncările de la şapte metri

Magdeburg este prima finalistă din EHF Champions League. A fost o semifinală de vis, cu multe răsturnări de scor. Catalanii au început mai bine şi au condus cu 18-16 la pauză. Magdeburg a întors scorul în repriza secundă şi au reuşit să ducă meciul în prelungiri, după 31-31 în timpul regulamentar. Cele două formaţii nu au putut fi departajate nici în prelungiri, unde scorul a fost 7-7 după 10 minute.

La loviturile de departajare a fost tensiune maximă. Catalanii au clacat şi au reuşit să transforme doar o aruncare din cinci. Magdeburg a profitat de ratări şi s-a calificat în finala Champions League după 2-1 la aruncările de şapte metri. Nemţii îşi aşteaptă adversara din duelul PSG – Kielce. 

VIDEO parada decisivă a lui Jensen: 

Vipers Kristiansand este câştigatoarea Ligii Campionilor la feminin şi în acest weekend a venit rândul băieţilor să îşi dispute trofeul. Cele mai bune patru formaţii ale sezonului joacă la Koln pentru cel mai important trofeu inter-cluburi.

EHF Champions League Final Four! Barcelona, Magdeburg, PSG şi Kielce se luptă pentru trofeul suprem

Barcelona este câştigătoarea trofeului în ultimele două sezoane şi porneşte ca favorită şi în această stagiune. Catalanii vor întâlni în semifinale Magdeburg, echipă care a încheiat pe locul doi în Bundesliga, în sezonul recent încheiat.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală, PSG încearcă să câştige pentru prima dată în istorie trofeul, dar mai întâi va trebui să treacă peste Vive Kielce, echipă antrenată de legendarul Talant Dujshebaev. Polonezii au pierdut trofeul la loviturile de departajare anul trecut.

Catalanii sunt mari favoriţi în confruntarea cu Magdeburg. Barcelona a trecut fără emoţii în sferturi de GOG (37-30 şi 36-31), în timp ce Magdeburg a eliminat în sferturi surpriza Wisla Plock, după o dublă foarte disputată, 22-22 şi 30-28.

ADVERTISEMENT

Lanxess Arena găzduieşte turneul Final Four din 2010 încoace

PSG a trecut de Kiel în sferturi, parizienii reuşind o dublă victorie împtoriva campioanei Germaniei, scor 31-27 şi 32-29. Vive Kielce a trecut de Veszprem în sferturile de finală: 29-29 şi 31-27.

Lanxess Arena din Koln este locul în care cele patru formaţii se luptă pentru trofeu. Arena cu o capacitate de 19.500 de locuri a costat nu mai puţin de 153 de milioane de euro. Din anul 2010, găzduieşte turneul Final Four.

ADVERTISEMENT

Barcelona este şi în acest sezon marea favorită pentru câştigarea trofeului. Catalanii s-au impus în 2021 şi 2022, iar în semifinale joacă împotriva outsider-ului, Magdeburg. Cota ca Barca să câştige trofeul este 1,55.

PSG poate câştiga trofeul în premieră după ce şi-a pierdut vedetele

A doua semifinală este una foarte echilibrată. Kielce şi PSG sunt doi giganţi din Champions League şi vor răzbunare. Echipa lui Dujshebaev pentru eşecul dramatic de anul trecut din finala cu Barcelona, iar PSG pentru înfrângerile pe linie din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Ironia face ca PSG să aibă o nouă şansă la marele trofeu după tăierile importante de buget din ultimul sezon şi după ce şi-a pierdut câteva vedete. Parizienii au jucat finala în 2017 şi au luat bronzul în trei rânduri: 2018, 2020 şi 2021.

  • 11 trofee în Champions League are Barcelona
  • 2010 este primul an în care turneul Final Four s-a disputat în Lanxess Arena
ADVERTISEMENT