Sport

EHF European League la handbal masculin, etapa 5. Victorii pentru Dinamo și CSM Constanța

Meciurile echipelor românești din etapa a 5-a din grupele H și G ale European League s-au încheiat cu două victorii. Izvidac - Dinamo 24-40 și CSM Constanța - Tatabanya 28-25.
28.11.2023 | 21:21
EHF European League la handbal masculin etapa 5 Victorii pentru Dinamo si CSM Constanta
Izvidac - Dinamo și CSM Constanța - Tatabanya LIVE VIDEO în etapa 5 din grupele European League la handbal masculin. Foto: Dinamo Facebook
ADVERTISEMENT
28-11-2023
18:03

Izvidac - Dinamo și CSM Constanța - Tatabanya

  • Izvidac – Dinamo 24-40
  • CSM Constanța – Tatabanya 28-25

Într-o partidă dominantă, echipa de handbal masculin Dinamo a obținut o victorie categorică în fața echipei Izvidac, cu un scor final de 40-24. De asemenea, în altă confruntare, CSM Constanța a înregistrat un succes solid, câștigând împotriva echipei Tatabanya cu un scor de 28-25.

Clasament EHF
Clasament EHF
Clasament EHF
Clasament EHF

Marți, 28 noiembrie, au loc partidele din cadrul etapei a 5-a din grupele celei de-a doua competiții europene intercluburi la handbal masculin, European League, fosta EHF Cup. Ambele noastre reprezentante, CSM Constanța, în grupa H, și Dinamo, în grupa G, au mari șanse de a tranșa acum, cu o etapă înainte de finalul primei faze pe grupe, calificarea în următoarea etapă.

Meciurile Izvidac – Dinamo și CSM Constanța – Tatabanya, din etapa a 5-a a EHF European League la handbal masculin, vor fi transmise în direct la TV

Ambele reprezentante ale handbalului românesc în EHF European League se vor afla pe teren, prima în deplasare, în Bosnia, la Izvidac, a doua pe parchetul Sălii Sporturilor din Constanța, de la aceeași oră, 19:45, în meciurile pe care le au de susținut în etapa a 5-a, penultima, a fazei grupelor.

ADVERTISEMENT

Aceste partide vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 3 și Orange Sport 3 meciul lui Dinamo, respectiv pe Digi Sport 4 și Orange Sport 4 cel al dobrogenilor. Toate jocurile ambelor echipe au fost transmise în direct din faza grupelor, indiferent dacă ele au avut loc pe teren propriu sau în deplasare.

Programul meciurilor echipelor românșeti în etapa a 5-a din grupele European League la handbal masculin

Marți, 28 noiembrie, ora 19:45

Grupa G

  • Izvidac – Dinamo (Digi Sport 3, Orange Sport 3)

Grupa H

  • CSM Constanța – Tatabanya (Digi Sport 4, Orange Sport 4)

Dinamo are nevoie de victorie și de eșecul francezilor cu Fuchse Berlin

Dinamo a început în trombă competiția, reușind cel mai mare scor înregistrat de ”alb-roșii” în Europa în primul meci, acasă cu Izvidac, iar apoi obținând o victorie lejeră în Franța, cu Chambery Savoie. După care însă trupa lui Xavier Pascual a devenit una de învățăcei în handbal în dubla cu Fuchse Berlin, pierdută atât în Germania, la trei goluri, cât și acasă, la limită.

ADVERTISEMENT

Acum, ”dulăii” sunt în Bosnia pentru returul disproporționat al dublei cu cea mai slabă echipă din grupă, fără niciun punct, Izvidac. Dacă bosniacii ar reuși să scoată măcar un punct ar reprezenta una dintre cele mai mari surprize ale acestei ediții. Dinamo e superfavorită să câștige la distanță mare și acum, numai pentru a marca minim 40 de goluri având o cotă de 1,65 la pariuri.

Dacă Dinamo câștigă și Fuchse Berlin, deja calificată, își onorează locul de lider cu o victorie în Franța ”alb-roșii” ar fi ca și calificați, urmare a faptului că ar avea două puncte peste francezi înaintea meciului direct de la București, din ultima rundă și avantajul victoriei directe din Franța la șapte goluri.

ADVERTISEMENT

CSM Constanța, obligată să nu piardă în al doilea meci cu Tatabanya, pe teren propriu

Dacă dobrogenii ar fi obținut, așa cum se aștepta toată lumea, victoria la Glogow, etapa trecută, polonezii fiind lanterna roșie a grupei H, cu un singur punct, acum CSM Constanța ar fi putut trimite pe teren rezervele la meciul cu numărul 2 în compania ungurilor de la Tatabanya, pe care i-a învins la ei acasă, în prima etapă, cu scorul de 29-24.

Așa, Constanța este lider, cu 7 puncte, trei mai mult decât Sporting, care joacă în compania polonezilor și normal va câștiga și decât Tatabanya, reintrată în cărți, după ce i-a învins acasă pe lusitani. O victorie a gazdelor ar fi sinonimă cu calificarea încă din această rundă și la fel un meci egal ar avea același rezultat. În schimb, o victorie a oaspeților ar transforma în infern finalul de grupă pentru dobrogeni, care ar merge la Lisabona, pentru un meci direct, pe viață și pe moarte cu Sporting.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la meciurile Izvidac – Dinamo și CSM Constanța – Tatabanya

Pentru casele de pariuri aproape că nu există cotă pentru victoria lui Dinamo în Bosnia Herțegovina, pe terenul lui Izvidac, doar un absolut modic 1,01. În schimb, cea mai mare surpriză din faza grupelor, un succes local, ar ajunge la cota 16,00. O victorie a lui Dinamo la handicap de 13 goluri are cotă de numai 1,50. În tur, Dinamo s-a impus acasă la o diferență de 28 de goluri, 52-24.

La partida CSM Constanța – Tatabanya cota pentru un nou succes al dobrogenilor este de 1,55, iar pentru șansă dublă 1X are cotă de 1,30. Oaspeții au cotă de 3,10 pentru a întoarce lupta pentru calificare în grupă și 2,45 pentru șansă dublă X2.

ADVERTISEMENT