Sport

EHF European League la handbal masculin, etapa 6. CSM Constanța, eșec așteptat cu Sporting

CSM Constanța, care era deja calificată, a pierdut în deplasare cu Sporting Lisabona, în etapa a 6-a, ultima, a grupelor EHF European League la handbal masculin.
05.12.2023 | 23:02
EHF European League la handbal masculin etapa 6 CSM Constanta esec asteptat cu Sporting
CSM Constanța pierde meciul din deplasare cu Sporting Lisabona, scor 28-34, dar termină pe primul loc în Grupa H. Sursă foto: Facebook CSM Constanta Handbal
ADVERTISEMENT
05-12-2023
19:47

Sporting - CSM Constanța 34-28

Vezi aici cele mai importante momente

Final de meci – CSM Constanța pierde meciul din deplasare cu Sporting Lisabona, scor 28-34, dar termină pe primul loc în Grupa H.

gh

Min . 50 – Portughezii mențin diferența uriașă și nu au emoții pe final: 31-23.

Min. 40 – CSM Constanța începe modest și repriza secundă și portughezii ”fug” la 7 goluri: 27-20.

Min. 30 – Dobrogenii au o revenire bună pe finalul primei reprize și intră la pauză cu un dezavantaj de 5 goluri: 21-16.

Min. 20 – Portughezii continuă galopul de sănătate și se distanțează la 16-9.

Min. 10 – Așa cum era de așteptat, CSM Constanța nu forțează absolut deloc și Sporting este în avantaj: 9-3

Min. 1 – A început meciul.

05-12-2023
17:46

LIVE Dinamo - Chambery Savoie 36-33

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 60: Dinamo s-a impus cu 36-33.

Min. 55: Dinamo conduce cu 32-29.

Min. 50: Dinamo conduce cu 30-26.

Min. 35: Dinamo se îndreaptă spre victorie: 25-17.

Min. 31: A început repriza a doua.

Min. 30: Dinamo conduce cu 9 goluri diferență la pauză: 23-14.

Min. 25: Dinamo își consolidează avantajul: 20-12.

Min. 20: „Dulăii” se desprind la 5 goluri.

Min. 15: La jumătatea primei reprize, Dinamo conduce cu 9-6 pe Chambery Savoie.

Min. 10: Dinamo conduce cu 5-4. 

Min. 1 – A început meciul!

Marți, 5 decembrie, au loc partidele etapei a 6-a, ultima din prima fază a grupelor din a doua competiție handbalistică europeană inter-cluburi, EHF European League. Reprezentantele României, Dinamo în Grupa G și CSM Constanța în Grupa H, joacă acasă, cu Chambery Savoie și, respectiv în deplasare, la Lisabona, cu Sporting.

Unde se joacă meciurile Dinamo – Chambery Savoie și Sporting Lisabona – CSM Constanța

Dinamo ocupă locul 2 în Grupa G după deja calificata Fuchse Berlin, în fața căreia a pierdut ambele partide. În această ultimă rundă ”dulăii” întâlnesc acasă pe francezii de la Chambery Savoie. Dinamo are 6 puncte, oaspeții 4, dar echipa lui Xavier Pascual doar printr-un dezastru ar putea rata calificarea, deoarece s-a impus în Franța, în primul meci la șapte goluri și pentru a putea fi eliminată francezii au nevoie de un succes la opt lungimi, extrem de puțin probabil. Partida are loc în sala Dinamo, de la ora 19:45 și se așteaptă ca să fie plină la acest meci.

ADVERTISEMENT

CSM Constanța merge ca în excursie la Lisabona, deoarece calificarea a fost deja rezolvată, de pe locul 1, încă din runda precedentă, când a învins acasă pe Tatabanya din Ungaria. Cu 9 puncte, dobrogenii nu mai pot fi dați jos de pe primul loc. Sporting are 6 puncte, două peste Tatabanya, și este aproape calificată și ea. Meciul se dispută în capitala Portugaliei, de la ora 21:45.

Cine transmite la TV partidele Dinamo – Chambery Savoie și Sporting Lisabona – CSM Constanța

Partida Dinamo – Chambery Savoie se joacă marți, 5 decembrie, de la ora 19:45, în sala Dinamo, în etapa a 6-a a primei faze pe grupe din EHF European League la handbal masculin și va fi transmisă pe micile ecrane în exclusivitate pe programul Orange Sport. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Partida Sporting Lisabona – CSM Constanța se joacă marți, 5 decembrie, de la ora 21:45, la Lisabona, în etapa a 6-a a fazei prime pe grupe din EHF European League la handbal masculin și va fi urmărită tot pe Orange Sport. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Cine sunt Chambery Savoie și Sporting Lisabona, adversarele lui Dinamo și CSM Constanța

Chambery Savoie ocupă locul 9 după șapte etape în Starligue, prima divizie a handbalului francez. Numele complet al echipei este Chambery Savoie Mont Blanc, primul fiind numele orașului, al doilea al regiunii și al treilea al clubului, fondat în 1990. Culorile sunt galben-negru, iar sala unde joacă este Le Phare, cu 4.500 de loucuri la handbal, dar care ajunge până la 14.500 pentru concerte.

ADVERTISEMENT

Echipa a fost campioana Franței în 2001 și a câștigat Cupa Franței în 2019. În Europa a ajuns în Final Four-ul EHF European League în 2016. Antrenor este Erik Mathe, iar în lot sunt patru jucători spanioli, un suedez, un sloven, un brazilian, un bosniac și un georgian. Chambery a fost colegă de grupă în EHF European League în 2016 cu CSM București, scoruri egale în ambele meciuri, 25-25 și 27-27.

Sporting Lisabona este un club grandios în handbalul portughez. Înființat acum 94 de ani, Sporting are o vitrină întreagă de trofee interne: 19 titluri, 17 cupe, 3 Supercupe. Pe plan internațional a câștigat de două ori ultima competiție intercluburi europeană, Challange Cup, în 2010 și 2017. Antrenor al ”negru-verzilor” este Ricardo Costa, iar meciurile de acasă le joacă în Pavilhao Joao Rocha, 3.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Sporting are acum doar șase lusitani în lot, în rest e un conglomerat internațional. Are opt meciuri jucate împotriva echipelor românești, bilanț trei succese, cinci eșecuri, în 2017 a luat Challange Cup după finala cu Potaissa Turda, iar în 2010 în Cupa Cupelor a fost eliminată de CSM Constanța în turul 3.

Cote la pariuri la jocurile Dinamo – Chambery Savoie și Sporting Lisabona – CSM Constanța

Pentru casele de pariuri Dinamo este un solist cam de la Pământ la Lună. Bucureștenii au primit o cotă absolut modică pentru a încheia cu o victorie pe locul 2 în Grupa G a EHF European League, numai 1,15, în timp ce francezii au un abisal 7,50 pentru o mare bombă. Și șansă dublă X2 este imensă, 6,50. Avem doar precedentul din tur, victorie lejeră Dinamo în Franța, scor 28-21.

Pentru meciul Sporting Lisabona – CSM Constanța avem o situație trasă la indigo cu meciul lui Dinamo, exact aceleași cote, dar în favoarea lusitanilor pentru că dobrogenii sunt deja calificați. Și șansă dublă X2 are cotă identică. Avem trei meciuri directe, două la Constanța, victorie locală cu 29-28 în această ediție și un egal plus o victorie a Constanței la Lisabona, în 2020.

ADVERTISEMENT