Sport

„Ei cred că pot bate Belgia după ce le-a cântat Adi de la Vâlcea”. Mesaj dur al unui fost internațional

Un fost internațional român a dat de pământ cu optimismul naționalei României după calificarea la Euro 2024. Ex-fotbalistul i-a ironizat pe „tricolori”.
06.12.2023 | 11:06
Ei cred ca pot bate Belgia dupa ce lea cantat Adi de la Valcea Mesaj dur al unui fost international
Jucătorii României au fost taxați dur după optimismul arătat în urma tragerii la sorți a grupelor Euro 2024. Foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei României au fost taxați în urma optimismului pe care l-au arătat atât după calificarea la Euro 2024, cât și în privința grupei în care naționala a fost repartizată. Alin Stoica, fost fotbalist în campionatul Belgiei, i-a ironizat pe fotbaliștii lui Edi Iordănescu.

„Ei cred că pot bate Belgia după ce le-a cântat Adi de la Vâlcea”. Mesaj dur al unui fost internațional

România face parte din Grupa E la Euro 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Islanda, Ucraina sau Bosnia și Herțegovina). Alin Stoica, fost jucător cu 13 apariții la naționala României, a abordat într-un mod ironic felul în care „tricolorii” s-au comportat după calificarea la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

„Probabil că fotbaliștii naționalei României au prins curaj și cred că pot învinge Belgia după ce le-a cântat Adi de la Vâlcea că au valoare, la sărbătoarea de după calificare.

E bine că lumea e optimistă în România, dar realitatea e alta. Adevărul se va vedea pe teren”, a declarat Alin Stoica, potrivit gsp.ro. Fostul fotbalist al Stelei a făcut referire la faptul că după victoria cu Elveția, scor 1-0, „tricolorii” au mers la un restaurant pentru a celebra succesul.

ADVERTISEMENT

Celebrul manelist Adi de la Vâlcea le-a cântat jucătorilor naționalei României, după sărbătoarea generală care s-a declanșat pe teren grație victoriei cu Elveția.

Alin Stoica nu crede în șansele României contra Belgiei: „Le-am spus să nu-și facă probleme”

În vârstă de 43 de ani, Alin Stoica s-a format la Steaua, după care a ajuns în Belgia. Fostul mijlocaș ofensiv a câștigat nu mai puțin de 14 trofee cu Anderlecht și Brugge. Totodată, în Belgia, fiul lui Tudorel Stoica a mai evoluat pentru Gent sau Mouscron.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist român le-a transmis belgienilor că nu trebuie să își facă griji în privința duelului cu România. „Repet ce am declarat și pentru postul belgian de televiziune RTBF.

În primul rând, Belgia nu trebuie să se gândească să treacă de această grupă cu România, Slovacia și, probabil, Ucraina. Belgia trebuie să se gândească să câștige trofeul, la ce valoare are naționala ei și la ce generație are.

ADVERTISEMENT

Când am fost întrebat despre naționala României, le-am spus belgienilor că nu trebuie să-și facă probleme, pentru că, din păcate pentru fotbalul românesc, majoritatea jucătorilor evoluează la echipe din ligi inferioare sau cei care joacă în campionate puternice, cum ar fi Italia sau Spania, se bat la retrogradare, deocamdată. Unii nici măcar nu joacă”, a mai spus Alin Stoica.

„Naționala României s-a calificat cu mult noroc la Euro 2024”

„Pentru Belgia va fi greu până va marca primul gol cu România. Trebuie să fie atentă doar la norocul echipei României. Atât. Spun asta pentru că naționala României s-a calificat cu mult noroc la Euro 2024.

Să fim realiști. România nu a jucat un fotbal spectaculos, nu și-a dominat adversarii, și am avut noroc cu războiul din Israel. Altfel, nu știm ce se întâmpla la meciul decisiv cu Israel”

Mai sunt șapte luni până la Euro și depinde în ce stare vor ajunge jucătorii la turneul final, dacă vor juca la echipele lor de club. Depinde ce vor face acolo, pentru că nu vor avea un moral foarte bun dacă vor retrograda.

Mă refer la cei din campionatele importante. Cam toate sunt jos: Genoa, Empoli, Alaves. Rațiu nu joacă la Rayo Vallecano. Nu are rost să mai zic altceva”, a continuat Alin Stoica.

Alin Stoica, semnal de alarmă pentru români: „Belgienii joacă pentru trofee, ai noștri să nu retrogradeze”

România a picat în grupă la Euro 2024 cu cel mai accesibil dintre capii de serie. Mai mulți oameni din fotbalul românesc s-au bucurat de grupa în care a fost repartizată naționala lui Edi Iordănescu. Alin Stoica este de altă părere și le-a atras atenția românilor.

„Dacă așa se crede în România, că Belgia este un adversar accesibil, e bine. Să ne uităm însă la ce echipe joacă belgienii și unde joacă ai noștri. 

Belgienii joacă în Champions League, Europa League, se bat pentru trofee. Ei joacă să câștige, în timp ce ai noștri joacă să nu retrogradeze sau câștigă un meci din cinci. Cam asta este diferența.

Nu putem spune de acum că putem bate Belgia sau Slovacia. Totuși, naționala României are cea mai scăzută cotă de la Euro. Nu e normal să începem să ne comparăm cu Belgia”, au fost cuvintele lui Alin Stoica.

ADVERTISEMENT