Life

Ei sunt cei mai bogați români în 2023. Averile lor ar scăpa întreaga țară de la sărăcie

Cei mai bogați români în 2023. Averile lor sunt impresionante și ar putea scăpa întreaga țară de la sărăcie. Cine se află pe primul loc.
18.04.2023 | 18:54
Ei sunt cei mai bogati romani in 2023 Averile lor ar scapa intreaga tara de la saracie
Cine sunt cei mai bogați români. Sursa foto: Freepik/jcomp
ADVERTISEMENT

Care sunt cei mai bogați români în 2023. Primul loc este ocupat de Ion Țiriac, urmat de fondatorii imperiului Dedeman. Iată cine sunt românii care dețin afaceri de succes.

Cei mai bogați români în 2023. Averile lor sunt impresionante

Deși România nu se află printre cele mai dezvoltate țări din Europa, sunt mulți români care au dezvoltat idei și concepte noi, afaceri și lanțuri de magazine foarte populare printre români. Cei care au dezvoltat toate aceste lucruri au devenit cei mai bogați români, cunoscuți și peste hotare. Aceștia apar și în topurile Forbes.

ADVERTISEMENT

În 2023, în topul celor mai bogați români, pe primul loc se menține Ion Țiriac. Fostul jucător de tenis este cel mai bogat om de la noi din țară. Afaceristul are o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Locul al doilea este ocupat de Dragoș Pavăl care, împreună cu fratele său, Adrian Pavăl, deține imperiul Dedeman, cunoscutul lanț de magazine de bricolaj. Omul de afaceri are o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Cei doi afaceriști au pornit dintr-o garsonieră, iar acum vând produse de mobilier și materiale de construcții în toată țara, magazinele Dedeman fiind printre cele mai căutate atunci când vine vorba despre astfel de produse.

Daniel Dines, în vârstă de 51 de ani, ocupă locul cinci în topul celor mai bogați români. Fiind o prezență subtilă, oamenii nu au auzit foarte multe despre numele său, însă el este afaceristul care se află la baza companiei UiPath, una dintre cele mai de succes din domeniu.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a devenit miliardar după ce și-a deschis o afacere în domeniul IT, care a avut un succes neașteptat. A reușit să facă bani din roboți și a devenit primul miliardar în dolari cu o asemenea afacere, notează spynews.ro.

Cunoscutul antreprenor Ion Stoica are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. În prezent, afaceristul este profesor de informatică la o universitate din SUA și este cel care a pus bazele companiilor Databricks și Anyscale.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a părăsit România la cinci ani de la Revoluție. A plecat în SUA, acolo unde și-a construit o carieră de succes, împreună cu Matei Zaharia. Cei doi au devenit parteneri de afaceri și colaboratori. Matei Zaharia este co-fondator al companiei Databricks, având aceeași avere ca cea a colaboratorului său, adică 1,2 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT