Life

Ei sunt cei mai bogați români. Schimbări importante în top. Pe ce loc sunt frații Pavăl și Ion Țiriac

Ei sunt cei mai bogați români. Pe ce poziții se află acum Ion Țiriac și frații Păvăl în top 10, după căderea lui Daniel Dines.
18.09.2023 | 23:47
Ei sunt cei mai bogati romani Schimbari importante in top Pe ce loc sunt fratii Paval si Ion Tiriac
Ei sunt cei mai bogați români la ora actuală. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aceștia sunt cei mai bogați români la momentul actual. Situația s-a schimbat după ce Daniel Dines a pierdut o mulțime de bani din cauza scăderii la bursă. Cine ocupă primele locuri.

Ei sunt cei mai bogați români în acest moment

Chiar dacă România nu se numără printre cele mai bogate țări din Europa, există mulți oameni care au pus pe picioare afaceri ingenioase din care au obținut venituri impresionante. Astfel că, numele lor este astăzi cunoscut și peste hotare.

ADVERTISEMENT

Numele celor mai bogați români apar și în celebrul top întocmit de Forbesc. Anul acesta, însă, au apărut câteva schimbări importante, după ce Daniel Dines a pierdut sume colosale de bani din cauza scăderii al bursă.

Primul loc este ocupat de Adrian și Dragoș Păvăl. Proprieterarii Dedeman sunt mai bogați chiar și decât Ion Țiriac, căci magazinele pe care le dețin le aduc o avere 13 miliarde de lei. Primul spațiu comercial l-au deschis în 1992, iar în prezent dețin 30 de magazine și au aproximativ 6000 de angajați.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, amintit mai devreme, este pe locul doi. Acesta are o avere de două miliarde de dolari, iar Forbesc îl clasează pe poziția 1516 în ierarhia magnaților, crescând cu două locul față de anul trecut.

Daniel Dineș a rămas printre cei mai bogați români, dar averea lui s-a diminuat cu o treime din cauză scăderii înregistrate la bursă. Astfel că, acum aceasta a ajuns la numai 8 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Pe ce loc se află Anastasia Soare

Ion Stoica și Matei Zaharia, informaticienii care se numără printre fondatorii companiei Databricks au o avere estimată la 7,5 miliarde de lei, situânduse pe locurile patru și cinci. Imediat după ei sunt Florin și Măriuca Talpeș, cei care au pus bazele Bitdifender.

Ștefan Vuza se află la cârma unuia dintre cei mai importanți producători de produse chimice din România și ocupă locul șapte în clasament, cu o avere care se ridică la 4,5 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de cei mai bogați români, Anastasia Soare și Anca Vlad ocupă pozițiile opt și nouă în top, cu averi de 3,4 miliarde de lei, respectiv 2,8 miliarde de lei. Iar pe ultimul loc s-au clasat Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, cu 2,5 milioane de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: