News

Ei sunt elevii olimpici ai României. Au câștigat medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie

Elevii români au fost premiați la Olimpiada Internațională de Astronomie. Vor aduce în țară medalii de aur, argint și bronz.
13.11.2023 | 16:55
Ei sunt elevii olimpici ai Romaniei Au castigat medalii de aur argint si bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie
Ei sunt elevii olimpici ai României. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ei sunt elevii olimpici ai României. Performanță de excepție la Olimpiada Internațională de Astronomie, desfășurată la Beijing, în perioada 6 – 14 noiembrie. Cinci elevi români au obținut medalii de aur, argint și bronz.

Ei sunt elevii olimpici ai României. Aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie

Este vorba de trei juniori și doi seniori, dar și un elev invitat special, medaliat cu aur la ediția anterioară. Anunțul a fost făcut, luni, de Ministerul Educației. România a fost reprezentată cu succes de liceeni din unitățile de învățământ din București și Cluj.

ADVERTISEMENT

Medalia de aur a fost câștigată de Andrei-Darius Dragomir, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Capitală. Alți doi elevi din București au adus acasă medalii de argint. Vorbim de Mendel Emanuel Mendelsohn și David Ciocârlan, ambii cursanți în clasa a 11-a la același liceu.

Un alt elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Capitală, Teodor Bichir, a adus o medalie de bronz. Nectarie Pașca, elev în clasa a 10-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca a obținut și el bronzul.

ADVERTISEMENT

Cel mai mic dintre participanți, David Palaghianu, elev în clasa a 9-a la Colegiul Național Ștefan Cel Mare, din Suceava, a primit un certificat de participare, arată anunțul Ministerului Educației.

Participanții au fost supuși la trei probe

Participanții au avut de parcurs trei probe. Prima dintre acestea, proba teoretică, a durat patru ore. Elevii au rezolvat probleme de astronomie, în funcție de categoria la care au fost încadrați, și anume juniori sau seniori.

ADVERTISEMENT

Cea de-a doua probă, practică, a presupus observarea cerului în timpul noții, pe hartă mută și cu ajutorul telescopului. Ultima probă a fost tot practică, elevii fiind puși să interpreteze date din observații realizate pentru meteoriți, asteroizi și stele.

De asemenea, ei au făcut „construcții de grafice pe baza datelor tabelare în diverse coordonate, cerințele fiind cuprinse în câte 2 probleme lungi pentru fiecare categorie (juniori sau seniori)”.

ADVERTISEMENT

„Echipa României a fost coordonată de către domnul Petru CRĂCIUN, inspector școlar general adjunct la ISJ Suceava, doamna Elisabeta Ana NAGHI, inspector în cadrul Ministerului Educației, ambii membri ai juriului olimpiadei”, a transmis Ministerul Educației.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”