Life

Ei sunt fraţii care au dat lovitura pe piaţa afacerilor din România. Cultivă leguma regilor pe care o vând cu 29 de lei legătura

Doi frați au reușit să dea lovitura pe piața afacerilor din România. Aceștia cultivă leguma regilor, care nu e deloc ieftină pe piață.
13.05.2023 | 10:30
Ei sunt fratii care au dat lovitura pe piata afacerilor din Romania Cultiva leguma regilor pe care o vand cu 29 de lei legatura
Ei sunt fraţii care au dat lovitura pe piaţa afacerilor din România. Sursă foto: agrointeligenta.ro
ADVERTISEMENT

Doi frați au reușit să dea marea lovitură pe piața afacerilor din România. Au avut o idee inedită care le aduce sume enorme în conturi. Leguma regilor pe care o cultivă se vinde cu 29 de lei legătura.

Cine sunt frații care au dat lovitura pe piața afacerilor din România

Cine sunt cei doi frați și care este leguma care i-a îmbogățit? Este vorba despre Florin și Daniel Toma. Cei doi și-au câștigat deja un renume în Buzău. Aceștia sunt numiți Toma Sparanghel, datorită afacerii pe care au demarat-o.

ADVERTISEMENT

Ce doi afaceriști au decis să cultive sparanghel și se pare că au dat marea lovitură. Această legumă este din ce în ce mai căutată în România. Iar prețurile nu sunt chiar pentru orice tip de buzunar. Și totuși cum a început această afacere și ce o face deosebită?

Într-un interviu acordat, cei doi frați au vorbit despre cum a pornit totul. Povestea începe în 2011, când cei doi au citit un articol despre beneficiile sparanghelului. Impresionați de ce poate să ofere o simplă legumă, aceștia au cumpărat niște semințe pentru a-și face propriile rădăcini de sparanghel.

ADVERTISEMENT

Cum a început povestea Toma Sparanghel

Experiența nu avea să fie una atât de simplă. Pentru că nu știau prea multe despre cultivarea lor, plantele au ieșit destul de firave. Totuși, cei doi frați nu au renunțat. Drept urmare, anul următor, aceștia au achiziționat din Germania coroanele necesare pentru o cultură de sparanghel.

Au început să se documenteze mai bine, iar producția a prins și ea contur. Astfel, de nouă ani, cei doi frați produc rădăcini de sparanghel atât pentru ei, cât și pentru cei care vor o astfel de cultură. Iar planurile celor doi nu s-au oprit doar aici.

ADVERTISEMENT

După succesul culturii de sparanghel, Florin și Daniel Toma au decis să se axeze și pe broccolini. Începând cu 2019, cei doi frați produc și o astfel de legumă de două ori pe an, iar planurile lor sunt chiar mai ambițioase de atât.

„Plăcându-ne atât de mult ceea ce facem, am decis să încercăm şi cu o altă legumă: broccolini. Astfel, din 2019 producem broccolini de două ori pe an. Iar mai nou, încercăm să promovăm şi kalettes. Este o încrucişare între varza de Bruxelles şi varza kale.

ADVERTISEMENT

Această legumă câştigă din ce în ce mai mult teren în ţări precum Germania, Anglia, Spania, fiind apreciată pentru proprietăţile ei nutritive”, spune Daniel Toma, pentru Ziarul Financiar.

Cât costă o legătură de sparanghel vândută de cei doi frați

Și totuși cât costă sparanghelul cultivat de cei doi frați și unde să găsește? Pe site-ul froopt.ro, o singură legătură costă 29 de lei. Iar cei care vor să se răsfețe cu un sparanghel delicios, pot merge în numeroase restaurante.

Toma Sparanghel poate fi găsit în Kané, Voilà Bistro, Il Locale, FAYN Urban Eatery şi La Cuptor din Sibiu. De asemenea, sparanghelul cultivat la Buzău mai poate fi achiziționat și pe diferite site-uri de legume din România.

În ciuda faptului că au reușit să se extindă, cei doi frați nu au putut ajunge și în hipermarketuri. Motivele le reprezintă faptul că cele mai apreciate legume rămân cele din import. Drept urmare, Florin și Daniel Toma sunt nevoiți să se limiteze doar la aceste posibilități.

”Munca în agricultură este grea, dar are şi părţile ei frumoase. Dacă îţi place cu adevărat ceea ce faci, treci mai uşor peste impedimentele care apar şi nu renunţi, ci din contră, cauţi soluţii”, a mai povestit Daniel Toma, pentru sursa citată.

Cei doi frați români care au creat o afacere de succes în domeniul agriculturii și al legumelor de calitate, una dintre ele numită și “leguma regilor”, au reușit să cucerească piața locală prin cultivarea lor într-un mod sustenabil și responsabil.

Ferma lor de legume bio, bazată pe inovație și tehnologie modernă, le-a permis să crească o producție agricolă eficientă, să ofere legume de sezon naturale și sănătoase, și să le vândă la prețuri accesibile pentru consumatorii responsabili și preocupați de sănătatea lor.

Marketingul lor eficient și strategia de vânzare au făcut ca produsele lor să câștige popularitate și recunoaștere pe piața alimentară locală și să devină vizibile online prin promovarea produselor locale și a dietei echilibrate. Clienții mulțumiți și feedback-ul pozitiv au consolidat poziția lor pe piața afacerilor și le-au adus succesul meritat.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie