News

Ei sunt pensionarii care vor primi 80% în plus, din toamnă. Anunțul președintelui Casei Naționale de Pensii

Cine sunt pensionarii care vor primi 80 % în plus, în urma recalculării din această toamnă. Președintele CNP a făcut anunțul
07.03.2024 | 17:22
Ei sunt pensionarii care vor primi 80 in plus din toamna Anuntul presedintelui Casei Nationale de Pensii
Pensionarii care vor primi 80% în plus, din toamnă. colaj Fanatik/ Foto Unsplash/pinterest
ADVERTISEMENT

Pensionarii care vor primi 80% în plus, din toamnă. Veste bună pentru o categorie de români! Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un nou anunț de interes pentru vârstnicii din țară.

Cine sunt pensionarii care vor primi 80 % în plus, în urma recalculării

În urma recalculării din toamnă, mai mulți seniori se vor bucura de o majorare semnificativă a indemnizațiilor. Aceștia vor primi 80% în plus. Conform șefului Casei Naționale de Pensii, în curând va fi semnat contractul pentru softul informatic, utilizat pentru recalcularea indemnizațiilor.

ADVERTISEMENT

Normele pentru noua Lege a Pensiilor au fost adoptate și publicate în Monitorul Oficial, la finalul lunii februarie. Pe baza acestora se va face recalcularea sumelor de bani primite de vârstnicii din România.

„În perioada imediat următoare, vom semna contractul subsecvent cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

ADVERTISEMENT

După ce softul va fi furnizat și va fi realizat de colegii care asigură această mentenanță, vom începe propriu-zis recalcularea dosarelor de pensie. Din data de 1 septembrie, toți pensionarii vor primi pensiile recalculate conform noii formule prevăzute în lege”, a transmis Daniel Baciu, potrivit Antena 3 CNN.

„Sunt majorări care vor ajunge până la 80%. Este noutatea în lege”

Peste 3.000.000 de români vor beneficia de majorări. Daniel Baciu a precizat, încă o dată, că nicio pensie nu va scădea. Mai mult, președinele Casei de Pensii mai spune că vor fi creșteri chiar și de 80 la sută, având în vedere că se va ține cont de punctele de stabilitate. Acestea sunt acordate românilor care au lucrat mai mult de 25 de ani.

ADVERTISEMENT

„Sunt majorări care vor ajunge până la 80% chiar, dar și mai mari, datorită acelor puncte de stabilitate care fac diferența. Este practic noutatea în lege: persoanele care au realizat niște stagii suplimentare de cotizare vor beneficia de nişte majorări destul de însemnate”, a mai spus Daniel Baciu.

Șeful Casei Naționale de Pensii transmite că angajații CNP și ai Caselor teritoriale de Pensii vor finaliza procesul de recalculare la timp. În acest fel, pensionarii vor primi majorările începând cu data de 1 septembrie 2024.

ADVERTISEMENT

Amintim că va fi cea de-a doua creștere a pensiilor, în 2024. În luna ianuarie, toate indemnizațiile au fost mărite cu 13,8 la sută. Punctul de pensie a crescut de la 1.785 de lei la 2.032 de lei.

 

ADVERTISEMENT