News

Ei sunt românii care vor primi 400.000 de euro de la stat. Când va fi lansată noua măsură de sprijin financiar

Acești români ar putea să beneficieze de 400.000 de euro de la stat. Cine sunt persoanele vizate și când va fi lansată noua măsură
18.04.2024 | 00:04
Ei sunt romanii care vor primi 400000 de euro de la stat Cand va fi lansata noua masura de sprijin financiar
Românii care vor primi 400.000 de euro de la stat. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Acești români ar putea primi 400.000 de euro de la stat, reprezentând o nouă formă de sprijin financiar pentru o categorie de cetățeni. Cine sunt cei care vor beneficia de bani și când ar urma să fie lansat programul?

400.000 de euro de la stat pentru români, o nouă măsură de sprijin financiar

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale promite să ofere un nou ajutor destinat fermierilor din România. Asta se va întâmpla datorită fondurilor europene, acordate în urma negocierilor dintre reprezentanții Executivului și Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

Mai exact, agricultorii pot beneficia de o finanțare de 400.000 de euro în anumite condiții. În acest fel, MADR vrea să ajute fermierii să investească în utilaje noi și în modernizarea echipamentelor și infrastructurii din domeniul agricol.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Sorin Moise pentru Agro TV. Noua măsură de sprijin financiar ar urma să fie lansată la finalul acestei luni sau la începutul lunii mai. „Așa cum am anunțat, până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai, vom deschide sesiunea pentru fosta măsură 4.1, tocmai pentru a putea achiziționa utilaje.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu cei ce la Comisia Europeană să ne dea posibilitatea ca, din economiile făcute în exercițiul financiar anterior, să facem o alocare și să mai ducem niște bani pentru achiziția de utilaje”, a declarat Sorin Moise pentru Agro TV.

„Prioritizate vor fi fermele mici și medii”

Potrivit secretarului de stat în MADR, este vorba de o alocare de 250 de milioane de euro. Din această sumă, 50 de milioane de euro urmează să ajungă la fermierii care își desfășoară activitatea în domeniul sfeclei de zahăr.

ADVERTISEMENT

De asemenea, suma de 200 de milioane de euro este destinată sectorului vegetal din România. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea utilajelor de către cei care lucrează în aceste domenii de activitate.

Sorin Moise a precizat că nu va fi acordată o sumă mai mare de 400.000 de euro pentru fiecare beneficiar, „cu 70% aportul Uniunii Europene și 30% aportul fermierilor”. „Prioritizate vor fi fermele mici și medii.

ADVERTISEMENT

Vor fi cele care nu au beneficiat de fonduri europene în exercițiul financiar anterior. Și cele care fac investiții în utilaje prietenoase cu mediul. Adică lucrări de tipul no till, minimum till sau strip till”, a adăugat secretatul de stat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: