News

Ei sunt românii care vor primi mai mulți bani de la stat. Ajutorul s-a majorat de 1.200 la 2.000 de lei pe an

Mai mulți bani de la stat pentru acești români, începând cu acest an. Ajutorul financiar a fost majorat la 2.000 de lei.
05.03.2024 | 19:51
Ei sunt romanii care vor primi mai multi bani de la stat Ajutorul sa majorat de 1200 la 2000 de lei pe an
Mai mulți bani de la stat pentru acești români. colaj Fanatik/ Foto pinterest/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Acești români au posibilitatea de a primi mai mulți bani de la stat în anul 2024. Vorbim de un ajutor financiar care a crescut de la 1.200 de lei la 2.000 de lei. Cine sunt persoanele vizate și cum pot primi suma de bani?

Mai mulți bani de la stat pentru acești cetățeni

În acest an, fermierii din România vor beneficia de o nouă subvenție pentru creșterea porcilor. Mai exact, cei care au animele din rasele Bazna și Mangalița vor beneficia de un ajutor financiar de la stat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aflăm că în 2024 subvenția s-a majorat de la 1.200 de lei oferiți pe an, pentru o scroafă, la 2.000 de lei. Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru susținerea crescătorilor de porci, de reproducție din rasele menționate, a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii.

După aprobarea din partea Guvernului, proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial. Fermierii trebuie să știe că cererile de înscriere pot fi depuse imediat ce va intra în vigoare. Cel mai probabil, la finalul acestei luni.

ADVERTISEMENT

Crescătorii de porci vor avea la dispoziție circa trei luni pentru a înainta cererile la sediile direcțiilor pentru agricultură din fiecare județ al țării. Actele pot fi depuse până la data de 30 iunie 2024.

Ulterior, fermierii sunt așteptați, până la data de 29 noiembrie, să lase la instituție cererile de plată și documentele doveditoare. Ajutorul financiar se acordă întreprinderilor, persoanelor fizice autorizate care sunt producători agricoli. Banii sunt acordați și întreprinderilor individuale și de familie sau producătorilor agricoli societăți agricole/persoane juridice, arată Agrointel.

ADVERTISEMENT

Ce condiții trebuie să îndeplinească fermierii

Pentru a primi bani de la stat, crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița trebuie să îndeplinească anumite criterii. Ei trebuie să dețină exploatații înregistrate și autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar.

Totodată, animalele trebuie să fie înscrise în registrul genealogic, registrul exploatației să fie completat și actualizat în conformitate cu normele sanitar-veterinare. Fermierii sunt obligați să dovedească livrarea cu scopul comercializării a cel puțin 4 produși/an/scroafă, la o greutate de minim 8 kg/cap, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, producătorii vor fi nevoiți să înregistreze și să identifice animalele, dar și să fie menținut numărul de scroafe cu care au intrat în program. Cea din urmă condiție trebuie respectată până la data de 29 noiembrie 2024, inclusiv.

 

ADVERTISEMENT
Tags: