News

Bani de la stat pentru acești români. Plățile se fac de astăzi, cine sunt cei 200.000 de beneficiari

Bani de la stat pentru mai multe categorii de români. Ministerul Muncii și Solidarității sociale a făcut un anunț important.
20.02.2024 | 13:46
Bani de la stat pentru acesti romani Platile se fac de astazi cine sunt cei 200000 de beneficiari
Bani de la stat pentru acești români. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Pixabay
ADVERTISEMENT

Bani de la stat pentru acești români. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut un anunț important pentru cei peste 200.000 de beneficiari ai VMI (venitul minim de incluziune). Vorbim de plăți în valoare totală de 132.918.895 de lei.

Bani de la stat pentru mai multe categorii de români. Sumele intră pe card începând de marți

Venitul minim de incluziune a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024 și înlocuiește venitul minim garantat și alocațiile pentru susținerea familiei. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat când vor ajunge banii la beneficiari, în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Plățile se vor face începând de marți, 20 februarie. Mai exact, cei care au ales să încaseze VMI în conturile personale vor primi banii pe card. În perioada 22 februarie – 29 februarie 2024, banii vor fi livrați beneficiarilor care au optat să primească ajutorul financiar prin Poșta Română.

„VMI reprezintă un program de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină”, a transmis ministrul Simona Bucura Oprescu.

ADVERTISEMENT

Cine sunt beneficiarii VMI

Sprijinul financiar este acordat celor 209.856 de beneficiari. Sumele sunt cuprinse între 275 de lei și 400 de lei lunar. Românii fără venituri vor primi 275 de lei pe lună, pentru fiecare membru al familiei.

De asemenea, copiii înscriși la școală, care fac parte din familii beneficiare de venit minim de incluziune, vor primi și bursă socială. În acest fel, statul vrea să încurajeze accesul la educație, potrivit ministrului Muncii.

ADVERTISEMENT

Persoanele vârstnice singure, care au cel puțin 65 de ani, vor beneficia de 400 de lei lunar. Astfel, seniorii aflați în dificultate pot avea asigurat încă un venit. Beneficiari sunt și românii singuri, fără domiciliu sau reședință, adică persoanele fără adăpost.

Ministrul Muncii mai spune că VMI încurajează încadrarea beneficiarilor pe piața muncii. „Persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM.

ADVERTISEMENT

Cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip ”A Doua Șansă” pentru a le crește șansele de angajare”, a adăugat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

ADVERTISEMENT