Sport

El e omul care l-a adus pe Mircea Lucescu la Rapid. „Am semnat pe un șervețel la Vox Maris”

Mircea Lucescu și-a adus aminte de episodul în care a revenit la Rapid București, de două ori chiar, cu toate că avea o carieră fulminantă în Italia, la Brescia sau Inter.
19.12.2023 | 11:37
El e omul care la adus pe Mircea Lucescu la Rapid Am semnat pe un servetel la Vox Maris
El e omul care l-a adus pe Mircea Lucescu la Rapid. „Am semnat pe un șervețel la Vox Maris”. Foto: Prosport
ADVERTISEMENT

Il Luce a povestit cum George Copos, patronul de atunci al Rapidului, a venit personal după antrenor în Italia și a obținut o promisiune că Mircea Lucescu va ajunge la Rapid, după ce și-a încheiat socotelile cu formațiile din Italia.

El e omul care l-a adus pe Mircea Lucescu la Rapid

Interesant, George Copos s-a întâlnit cu Mircea Lucescu la un hotel și l-a pus să semneze ”pe un șervețel”, pentru a fi sigur că va ajunge la Rapid. Desigur, mai degrabă un gest simbolic, care nu l-ar fi obligat la nimic pe Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

”Două echipe în România, Dinamo și Rapid. Rapid a venit în cariera mea într-o perioadă în care mă întorsesem din Italia, datorită lui George Copos. Am fost de câteva ori în Italia, la Brescia. George venise să pună la punct hotelul Crown Plaza.

Eu mă duceam cu el să-l aduc în zona Brescia, să-l ajut. Seara era permanent presiune să mă întorc acasă, la Rapid. Am semnat cu el venind acasă în vacanță, am semnat cu el la Vox Maris, în zona Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT

Pe un șervețel am semnat. Era Nicușor Năstase acolo, din toate toate astea mi-a pus un șervețel pe masă să semnez, ca să mă angajez în toate astea. Apoi a venit după mine când a văzut că la Inter lucrurile nu mergeau așa cum trebuia, sau că-mi dădusem demisia, a apărut acolo.

Soția mea a promis că dacă mă întorc acasă, mă întorc la Rapid. Rapidul era în situația să retrogradeze, m-am dus să văd Rapidul în Polonia, jucam în Intertoto. M-a văzut cum eram, am văzut ultimele două meciuri de campionat.

ADVERTISEMENT

Atunci am preluat echipa, am mers imediat cu ea la cantonament”, a declarat cel mai titrat antrenor Român în direct la Suflet de Rapidist. Mircea Lucescu și-a adus aminte cu plăcere de perioada petrecută la Rapid, în contextul în care recent a anunțat că a plecat de la Dinamo Kiev.

”SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. ”SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30.

ADVERTISEMENT

Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului. Niciun fan al Rapidului nu trebuie să rateze această emisiune!

Cum a ajuns Mircea Lucescu la Rapid

ADVERTISEMENT