Life

El e spaniolul care s-a îndrăgostit de România: “Sunt impresionat de naturalețea românilor”

Spaniolul care s-a îndrăgostit de țara noastră. Tânărul se declară impresionat de naturalețea românilor și nu numai. A învățat singur limba română.
01.12.2023 | 15:46
El e spaniolul care sa indragostit de Romania Sunt impresionat de naturaletea romanilor
De ce adoră spaniolul România. Sursa foto: captură video Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Un spaniol spune că s-a îndrăgostit de România. Javier Ghoma iubește atât de mult țara noastră încât a început să studieze de unul singur limba română. Ceea ce-l motivează sunt atitudinea prietenoasă a oamenilor și peisajele frumoase.

Un spaniol, îndrăgostit de România. Învață de unul singur limba română

Javier Ghoma a vizitat de mai multe ori România și a rămas plăcut surprins de frumusețea țării, de locurile pitorești și de ospitalitatea cu care a fost întâmpinat la fiecare pas de către români. Astăzi învață limba română de unul singur, folosind dicționare și urmărind filme cu subtitrare. De asemenea, îl ajută și Tik-Tok-ul.

ADVERTISEMENT

”Am învățat singur limba română, folosind un dicționar care m-a ghidat în construirea propozițiilor. Zilnic urmăresc filme cu subtitrare în limba română și am interacțiuni cu mulți români prin aplicația TikTok”, a spus spaniolul pentru Antena 3 CNN.

Javier Ghoma are doar cuvinte de laudă la adresa românilor. A fost încântat la fiecare traseu să vadă cum oamenii îi săreau binedispuși în ajutor, ghidându-l cum să ia un taxi sau un autobuz, de exemplu. Javier se declară mulțumit și de clima noastră.

ADVERTISEMENT

Javier Ghoma: ”Îmi place țara aceasta, în special climatul său”

Spaniolul trăiește cu bucurie fiecare anotimp din România, deoarece îi redă o stare unică. Tânărul a gustat și din bucatele noastre tradiționale și a rămas fără cuvinte. Îndeamnă pe oricine să vină să exploreze frumusețea României, dacă nu a făcut acest pas.

”Românii sunt extrem de prietenoși. Am vizitat Cluj-Napoca și Sibiu în timpul vacanțelor mele aici. Dacă aveam vreo problemă, oamenii de pe stradă erau mereu dispuși să mă ajute. Erau conștienți că sunt străin și mă îndrumau cum să iau un taxi sau să iau autobuzul.

ADVERTISEMENT

Sunt impresionat de naturalețea românilor. Îmi place țara aceasta, în special climatul său. Vara, totul este plin de verdeață și frumos. Iarna, totul devine alb și plin de amintiri nostalgice.

Aș încuraja pe toți cei care nu au descoperit încă frumusețea României să vină să exploreze această țară: climatul ei, gastronomia, peisajele și, mai presus de toate, oamenii”, a mai transmis bărbatul.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a făcut aceste declarații în contextul în care România celebrează pe 1 decembrie Ziua Națională. Se împlinesc 105 ani de la Marea Unire din 1918: Basarabia, Bucovina și Transilvania au constituit România Mare. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, doar Transilvania și Bucovina de Sud ne-au mai rămas, căci Basarabia, Bucovina de Nord și ținutul Herța au fost încorporate de URSS.

ADVERTISEMENT