News

El este adolescentul din România care merge peste 100 de kilometri cu tatăl său ca să vândă fructe din livada familiei

Cazul impresionant al unui adolescent român. Străbate peste 100 de kilometri cu tatăl său ca să vândă fructe din livada familiei.
11.09.2023 | 12:59
El este adolescentul din Romania care merge peste 100 de kilometri cu tatal sau ca sa vanda fructe din livada familiei
Adolescentul se trezește de dimineață ca să vândă fructe cu tatăl său. Sursa foto: oradesibiu.ro
ADVERTISEMENT

Un adolescent din România impresionează prin povestea sa de viață. În timp ce alți copii ca el sunt captați de tehnologie, el se deplasează, alături de tatăl său, peste 100 de kilometri, ca să vândă mere și alte fructe, din livada familiei.

Povestea adolescentului care parcurge peste 100 de kilometri ca să vândă fructe

La cei 15 ani, Andrei, originar din comuna Runcu, județul Vâlcea, muncește asemeni unui om matur, pentru binele familiei sale. În fiecare vineri, vine de la peste 100 de kilometri, în Sibiu, însoțit de tată, ca să vândă fructe bio, culese chiar din livada proprie, potrivit oradesibiu.ro

ADVERTISEMENT

La fiecare final de săptămână, Andrei și tatăl lui ajung cu mașina, încărcată cu lăzi de fructe, în curtea Consiliului Județean Sibiu. Deși străbat o distanță mare, nu se plâng de efortul depus. Pe chipul lui Andrei se poate oboseala, trezitul dis-de-dimineață, dar până acum nimic nu l-a dat înapoi de la a-i acorda o mână de sprijin tatălui.

Aproape două ore fac Andrei și tatăl lui din comuna Runcu până în Sibiu. Afară abia se face ziuă când ei ajung în curtea Consiliului Județean. Primii clienți vin puțin mai târziu, dar ei au răbdare aproape o zi întreagă să-și vândă întreaga marfă.

ADVERTISEMENT

Familia lui Andrei are două livezi și se consideră norocoasă, fiindcă nu i-a fost colectivizat terenul. Astfel, își poate întreține merele, perele, prunele sau caisele cât mai curat, așa cum au făcut și bunicii sau străbunicii. Ca roadele să fie pe măsura așteptărilor, și îngrijirea este una ca la carte.

Care este pasiunea lui Andrei

Andrei și tatăl său au stabilit prețuri între 5 și 10 lei pentru fructele lor. Dincolo de asta, adolescentul are o pasiune, fotbalul. Îi place să bată mingea, are sportivi favoriți și i-ar plăcea ca într-o zi să ajungă jucător în echipa națională de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

Câți copii săraci are România

Povești similare cu cea a lui Andrei sunt foarte multe în România. Potrivit asociației umanitare ”Save The Children”, aproape 20 de milioane de copii din Europa trăiesc în sărăcie, iar la nivel european, ei sunt cel mai mult expuși unei astfel de situații.

În ultima vreme, însă, cazurile copiilor săraci cresc în România. Sunt doi factori care au contribuit, mai exact, pandemia de coronavirus și scumpirile în lanț care s-au produs de peste un an. Viața având costuri mai ridicate, părinții se străduiesc să le asigure celor mici necesarul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, indicatorul AROPE, aplicat de Eurostat pentru cuantificarea riscului de sărăcie și excluziune socială din Europa, arată că 41, 5 dintre copiii români au o nutriție deficitară, zilnic, acces îngreunat la educație și la servicii sociale.

ADVERTISEMENT