Life

Adolescentul român care a devenit vicecampion mondial la dans latino-american. Cine este Favaro Lupu Narcis Valentin

Un adolescent român în vârstă de doar 15 ani a reușit să devină vicecampion mondial la dans latino-american. Care este povestea lui Favaro Lupu Narcis Valentin?
13.12.2022 | 09:15
Adolescentul roman care a devenit vicecampion mondial la dans latinoamerican Cine este Favaro Lupu Narcis Valentin
El este Valentin Lupu, adolescentul care a devenit vicecampion mondial la dans latino-american. Sursă foto: emaramures.ro
ADVERTISEMENT

Favaro Lupu Narcis Valentin este un adolescent care a reușit să își vadă visul devenit realitate.

Valentin Lupu are 15 ani și trăiește în Italia

Tânărul este născut în Galați, însă în urmă cu șapte ani, părinții săi s-au mutat în provincia Treviso, la Castelfranco Veneto, Italia. Localitatea unde trăiește Valentin Lupu are peste 30.000 de locuitori, iar acest lucru nu a fost un impediment pentru el.

ADVERTISEMENT

Adolescentul în vârstă de 15 ani s-a făcut deja remarcat, iar recent a devenit și vicecampion mondial la dans latino american.

În perioada 1-3 decembrie 2022 a avut loc Campionatul Mondial de la Atena, iar Valentin Lupu a participat și el, alături de partenera sa.

ADVERTISEMENT

Succesul le-a surâs celor doi, astfel că în finala de sâmbătă, 3 decembrie, Valentin Lupu, cu ajutorul parteneri sale, Aurora Pia Erriquez, a devenit campion la proba ”Latin Show Duo Junior 2”.

Mama adolescentului este extrem de încântată de evoluția fiului său. Deși totul s-a petrecut întâmplător, nimeni nu avea să știe la ce nivel va ajunge acesta.

ADVERTISEMENT

”Valentin a început să practice dansul latino-american în mod cu totul întâmplător”, a mărturisit femeia, pentru emaramures.ro.

Totul a început în momentul în care Valentin Lupu a mers cu sora lui mai mare la o probă de dans sportiv. Dacă surorii sale nu prea i-a plăcut dansul în primă fază, iată că și ea a făcut progrese importante.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, aceasta l-a impulsionat pe Valentin să se apuce și el de dans sportiv. Tânărul român practică această activitate de la 9 ani și, spune mama sa, și-a dedicat mai tot timpul acestei pasiuni.

Cum a ajuns Valentin Lupu să danseze

Dovada clară sunt chiar rezultatele excelente pe care acesta le-a obținut.

”Am mers practic cu sora sa mai mare la o probă de dans sportiv, el m-a însoțit, a fost complicele meu. Surorii nu-i prea plăcea dansul, inițial a fost împotrivă, dar ulterior a avut și ea rezultate deosebite.

După proba surorii sale, Valentin mi-a spus că dorește să meargă și el la cursurile de dans sportiv și așa a început totul. Avea 9 ani și de-a lungul timpului s-a dedicat foarte mult acestei pasiuni și a reușit să obțină rezultate excelente”, a mai povestit femeia, pentru emaramures.ro.

Și nici sora adolescentului nu este mai prejos. Martina, în vârstă de 19 ani a obținut și ea titlul de vicecampioană la nivel național în domeniu, dar și cel de campioană regională, iar mama celor doi este mai mult decât încântată de progresul celor doi copii.

Amintim că acesta nu este un caz singular. Foarte mulți tineri care s-au mutat cu familia în străinătate, sau singuri, au bifat reușite majore.

Un tânăr român spre exemplu a absolvit o academie militară în Colorado, cu rezultate excepționale.

ADVERTISEMENT
Tags: