Life

El este copilul care a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. Părinții au rămas şocaţi când au descoperit că fiul lor învăţa deja şapte limbi străine

Un copil în vârstă de aproape patru ani a reușit ceea ce mulți doar visează. Micuțul a învățat să citească, fără prea mult ajutor din partea părinților.
23.01.2023 | 18:56
El este copilul care a invatat sa citeasca singur la 2 ani si 4 luni Parintii au ramas socati cand au descoperit ca fiul lor invata deja sapte limbi straine
El este copilul care a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. Sursă foto: Profimedia Images/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Protagonistul poveștii este Teddy Hobbs din Anglia. Deși a împlinit recent doar patru ani, acesta se numără printre cei mai inteligenți oameni din lume.

Povestea lui Teddy Hobbs, micul geniu din Marea Britanie

De asemenea, Teddy Hobbs a devenit și cel mai tânăr membru Mensa din Marea Britanie. Ce are atât de special micuțul?

ADVERTISEMENT

Teddy Hobbs, din Portishead, Somerse, Marea Britanie, știe să numere până la 100 în șase limbi, printre care și mandarină, franceză, germană, spaniolă, dar și galeză.

De asemena, recent, acesta a fost admis în organizația internațională a oamenilor cu un IQ mult peste medie, Mensa, pe când avea doar 3 ani și 8 luni.

ADVERTISEMENT

Cum a început totul? Teddy Hobbs a învățat să citească la doar 2 ani și patru luni, de unul singur. În momentul de față, la cei patru ani ai săi, acesta citește cărțile cu Harry Potter, însă doar când părinții îl lasă.

Cât a obținut Teddy la testul de IQ pentru Mensa? Testul a avut loc anul trecut, iar micuțul, care nu avea 4 ani împliniți atunci, a obținut 139 de puncte din 160 posibile.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Independent, cei mai șocați au fost părinții săi, care nu știau că fiul lor este atât de inteligent.

Cum au reacționat părinții lui Teddy 

Beth Hobbs, în vârstă de 31 de ani, și Will Hobbs, 41 de ani, nu au luat în calcul un astfel de scenariu. Cei doi părinți nu și-au propus niciodată să îl înscrie pe Teddy în Mensa, însă au zis să vadă ce poate cel mic, astfel încât să ia o decizie referitoare la școala sa.

ADVERTISEMENT

„Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala”, a spus mama copilului.

Ea a mai dezvăluit că în momentul în care a adus pe lume cel de-al doilea copil, i-a luat lui Teddy o tabletă. Femeia, dar și soțul său, sperau că în acest mod, fiul lor își va concentra atenția pe acest aspect, însă fără rezultat.

Micuțul nu era interesat de jocuri, ci mai degrabă de aplicații pentru a învăța să numere până la 100 în diferite limbi străine, lucru pe care l-a și făcut.

Teddy Hobbs a învățat singur să citească

În același timp, mama lui Teddy a mai adăugat că micuțul a învățat singur să citească și singur a învățat și să numere în limbi străine, iar în momentul în care acesta a ajuns la grădiniță, educatoare nu au crezut-o deloc.

”A învățat singur să citească și când l-am dus la grădiniță am spus asta, dar educatoarele nu m-au crezut. În ziua aceea au chemat un profesor ca să vorbeascu cu el, apoi m-au sunat și mi-au spus că am avut dreptate, că a învățat să citească singur”, a mai spus mama.

În ceea ce privește cărțile preferate a lui Teddy, femeia povestește că alege cu grijă cărți potrivite pentru vârsta celui mic, iar în general nu îl lasă să citească Harry Potter.

De asemenea, se pare că micuțul știe deja ce vrea să devină când va fi mare. Acesta își dorește să fie medic, iar la grădiniță deja se joacă asfel de jocuri cu prietenii săi.

ADVERTISEMENT