Life

Testul IQ cu chibrituri care îți arată cât de inteligent ești! Ai voie să muți un singur băț

Mută un singur băț pentru a rezolva calculul matematic. Testul IQ cu chibrituri îți arată, printr-o operație simplă, cât de inteligent ești.
20.12.2022 | 10:34
Testul IQ cu chibrituri care iti arata cat de inteligent esti Ai voie sa muti un singur bat
Test IQ cu chibrituri. Foto: RTV.ro
ADVERTISEMENT

Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva ecuația și pune-ți la încercare inteligența cu acest test IQ. Este foarte simplu de rezolvat.

Testul IQ cu chibrituri care îți arată nivelul tău de inteligență

Testele de inteligență sunt amuzante și pot spune rapid cât de dezvoltată îți este mintea. Multe dintre ele pot fi rezolvate în mai puțin de 5 minute. 

ADVERTISEMENT

Este și cazul acestui test IQ cu chibrituri. Provocarea presupune să muți un singur băț, astfel încât ecuația matematică 5-9=0 să fie adevărată.

Ia-ți puțin timp de gândire și rezolvă, iar dacă nu reușești, află soluția în rândurile care urmează! Totuși, nu trișa și nu trage cu ochiul înainte să încerci.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru ca acest calcul matematic să devină unul valabil, trebuie să muți un singur băț de la rezultat, ca 9 să devină 5, și să-l pui la operația matematică, pentru a transforma scăderea în adunare.

Cum au apărut testele IQ

Testele IQ nu sunt o noutate. Se presupune că ele au fost create în Franța, în urmă cu un secol, pentru a identifica nivelul la care elevii se află, ca cei care au nevoie de ajutor să-l poată primi.

ADVERTISEMENT

În Primul Război Mondial, autoritățile Statelor Unite ale Americii s-au folosit de acest tip de teste pentru a identifica cei mai buni oameni, demni să intre în luptă.

Chiar dacă au trecut mulți ani de atunci, obiceiul se păstrează, iar angajații armatei sunt adesea supuși evaluărilor de inteligență.

ADVERTISEMENT

Nu toate testele IQ sunt la fel, ele sunt realizate pe diferite nivele, criterii și categorii de vârstă, după cum a explicat Joel Schneider, un renumit psiholog de la Universitatea de Stat din Illinois.

Pe scurt, un copil și un adult nu vor primi aceeași tip de provocare, iar inteligența lor va fi pusă la încercare într-un mod diferit, pentru a fi determinate valorile IQ, scrie RTV.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: