Life

El este medicul care a salvat vieţile a mii de copii cu o banală supă de morcovi. Reţeta a fost considerată una minune

El este medicul care a salvat vieţile a mii de copii, totul după ce i-a venit ideea genială să folosească o banală supă de morcovi.
08.12.2022 | 18:10
El este medicul care a salvat vietile a mii de copii cu o banala supa de morcovi Reteta a fost considerata una minune
Mii de copii, salvați de o banală supă. Cine este medicul care a avut ideea. Foto Colaj Fanatik / storiadellamedicina.net
ADVERTISEMENT

Acesta este medicul care a salvat viețile a mii de copii, totul cu o banală supă: cea de morcovi. Chiar și așa, la acea vreme, rețeta a fost considerată una minune.

Mii de copii, salvați de o banală supă. Cine este medicul care a avut ideea

Doctorul Ernst Moro a fost un medic de excepție. Acesta s-a născut în 1874, în Ljubljana, Slovenia și a devenit profesor de pediatrie.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, era o ramură abia descoperită a medicinii, iar rata mortalității infantile era extrem de mare.

Diareea era motivul banal care ducea la moartea a mulți copii, circa 25% dintre toți cei care se nășteau. Ideea sa genială a salvat mulți copii de la moarte.

ADVERTISEMENT

Supa de morcovi, care avea ulterior să fie cunoscută ca supa doctorului Moro, a fost soluția simplă, dar care a avut eficiență dovedită la acel moment, cazurile de copii morți scăzând simțitor.

Cum se prepară supa minune a medicului Ernst Moro

Ingredientele necesare pentru supa minune de morocovi a medicului pediatru sunt 500 gr. morcovi netrataţi chimic, 1 litru apă, 1 litru zeamă de legume sau 1 litru de apă în care s-au fiert, 3 gr. de sare.

ADVERTISEMENT

După ce curățăm morcovii de coajă, în punem în mixer. Apoi, compoziția rezultată o punem la fiert timp de o oră, într-un litru de apă.

Când lichidul scade la 300 de ml, atunci oprim focul. Pasăm legumele în zeama de la supă, punem și sarea, iar preparatul minune care a salvat vieți este gata!

ADVERTISEMENT

Cum se administrează supa de morcovi? Aceasta trebuie dată încă de la începutul diareei, doar câte o lingură, de mai multe ori pe zi.

Administrarea trebuie făcută copiilor de peste șase luni, iar tratamentul trebuie preparat zilnic de la zero, pentru a fi proaspăt.

Tratamentul cu supă de morcovi durează mai multe zile, până când se observă o îmbunătățire a digestiei copilului în cauză.

Studiile ulterioare au arătat că supa de morcovi a pediatrului Ernst Moro este bună și în cazul diareei provocate de bacterii rezistente la antibiotice.

ADVERTISEMENT
Tags: