News

El este preotul din Constanța care reclamat calitatea vinului din care se realizează împărtășania în biserici. Ce explicații a dat părintele

O dezbatere mai puțin obișnuită în comunitatea creștină din Constanța. Un preot a criticat calitatea vinului cu care se realizează împărtășania
26.08.2023 | 16:49
El este preotul din Constanta care reclamat calitatea vinului din care se realizeaza impartasania in biserici Ce explicatii a dat parintele
Preotul Mihai Sebastian Gheorghilaș slujește la capela Spitalului CF Constanța Foto: Facebook Mihai Sebastian Gheorghilaș
ADVERTISEMENT

Preotul Mihai Sebastian Gheorghilaș, care slujește la capela Spitalului CF Constanța, este cel care a reclamat calitatea vinului pentru împărtășanie. Slujitorul bisericii a făcut și o recomandare de vin liturgic.

Preotul din Constanța care reclamat calitatea vinului pentru împărtășanie

Părintele Mihai Sebastian Gheorghilaș a recomandat un vin liturgic importat din Grecia, atrăgând totuși atenția credincioșilor că și acesta ar putea fi falsificat.

ADVERTISEMENT

“Pastoral, Kagor, Lacrima numărul 5 sunt orice doar vin pentru Liturghie nu! Ca să nu mai zic și de prezentarea înaintea Domnului, cu vin roșu și dulce, cum au stabilit Părinții Bisericii!

Aviz și fraților și surorilor ce vor să își bucure mult părinții duhovnicești!”, a scris pe pagina să de Facebook, preotul constănțean Mihai Sebastian Gheorghilaș.

ADVERTISEMENT

Ce explicații a dat părintele

Postarea preotului a stârnit un val de reacții, multe dintre ele la negative la adresa sa, părintele fiind acuzat că face reclamă. Mihai Sebastian Gheorghilaș a venit cu o completare a poziției sale.

”Nici nu am postat bine despre vinul liturgic și deja sunt luat în vizor pentru ‘reclamă’. Dragilor, când vine vorba despre ce și cum să se facă în Biserică, ‘reclama’ este în fișa postului pentru un slujitor, cât timp respectă cele lăsate de Părinti.

ADVERTISEMENT

Revenind la vin, mă repet, scriu din durerea de a vedea cu ce se ajunge să se mai slujească. Alb, acru, demidulce, etc. Istoria a înregistrat chiar și palinca.

Totul ține însă de conștiință, despre cum și cu ce ne prezentăm în fața lui Dumnezeu! Cât despre firma importatoare, singurul beneficiu pe care îl am este că pot cumpăra de la ei. Ca să nu mai car vinul din Grecia!”, a mai scris părintele pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Preotul Mihai Sebastian Gheorghilaș a explicat că rânduiala bisericească cere ca pentru împărtășanie să se folosească un vin roșu dulce pentru a fi plăcut la gust, în special copiilor.

ADVERTISEMENT