News

El este românul care a câștigat la stat 75.000 de euro pe oră. A făcut o “șmecherie”, dar se consideră nevinovat

Românul care a câștigat la stat suma de 75.000 de euro pe oră a lucrat, până recent, într-un minister important. Nu se consideră vinovat de această ”șmecherie”
02.11.2023 | 07:37
El este romanul care a castigat la stat 75000 de euro pe ora A facut o smecherie dar se considera nevinovat
Cine este românul care a câștigat la stat 75.000 de euro pe oră. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cine este românul care a câștigat la stat incredibila sumă de 75.000 de euro pe oră. Cu o săptămână înainte de intrarea în vigoare a ”ordonanței austerității”, acesta a dat lovitura cu o ”șmecherie” extrem de bănoasă.

Cine este românul care a câștigat la stat 75.000 de euro pe oră

Cu doar câteva zile înaintea aplicării ordonanței de urgență care stopează mai multe cheltuieli cu bunuri și servicii, în România s-au încheiat contracte de 18 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe dintre ele au fost pe servicii de consultanță, arată o analiză Europa Liberă. Un ”campion” la acest capitol a fost chiar un angajat al statului. E vorba de un consilier la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Conform publicației citate, în acest fericit caz se află Bogdan Marinescu, funcționar la Fonduri Europene. În paralel, el este și patron al unei firme care oferă consultanţă. Bugetarul a reuşi să încheie, într-o singură săptămână, contracte de peste 700 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Într-o singură zi, de la ora nouă la 16, consilierul a semnat cu șapte primării, încasarea a 500 de mii de euro. Practic, o medie de 75 de mii de euro …pe oră. La fel de interesant este că aproape toate ofertele lui au fost aprobate în mai puțin de 5-7 minute de la publicarea cererilor în SEAP”, arată Observator News.

Firma lui Marinescu a fost înființată în 2019. În 2022 nu avea niciun angajat. A reușit să adune contracte din bani publici de peste 1 milion de euro. Pus să explice această situație, Bogdan Marinescu spune că nu vede nicio incompatibilitate între funcția la stat și activitatea din privat.

ADVERTISEMENT

Conform legii, incompatibilitate este atunci când desfășor activități de consultanță conform fișei postului”, a declarat Bogdan Marinescu, într-o reacție pentru cei de la Europa Liberă.

Ce spune ministrul Adrian Câciu despre această situație: ”Șmecheria se încheie”

Miercuri, 1 noiembrie, a venit și reacția ministrului Adrian Câciu în legătură cu această anomalie din subordinea sa. El spune că Marinescu și-a ”înaintat singur demisia”, pe care a ”acceptat-o cu celeritate”.

ADVERTISEMENT

Şmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca unii funcţionari ai MIPE să aibă astfel de preocupări şi să dea consultanţă în privat, prevalându-se de o legislaţie mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atribuţiile pe care le au şi pentru care sunt plătiţi din bani publici. Ne vom despărţi rapid de toţi care nu înţeleg ce înseamnă serviciul public”, a scris Câciu și pe Facebook.

Pentru ca pe viitor să nu mai existe astfel de situații, ministrul MIPE promite o lege. ”În perioada imediat urmatoare voi prezenta Guvernului o ordonanță. Vom stabili clar care sunt restrictiile si constrangerile pe care trebuie sa le aibă un funcționar care lucrează cu fonduri europene și guvernamentale mai ales restricția de oferi consultanță în acest domeniu!”, a declarat Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului