Life

El este românul care plantează crizanteme gratis în memoria mamei sale. „Mă vede din Cer”

Viața unui bărbat din România s-a schimbat după ce a descoperit pasiunea pentru crizanteme. Gestul lui a emoționat sute de oameni
09.12.2023 | 18:01
El este romanul care planteaza crizanteme gratis in memoria mamei sale Ma vede din Cer
Bărbatul care a ales să planteze crizanteme pentru mama sa moartă Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Povestea de viață a unui român a reușit să impresioneze mii de persoane. După ce a lucrat ani de zile în străinătate, Florin Oprița a decis să își asculte inima.

De la constructor la floricultor a fost un singur pas pentru Florin Oprița

Florin Oprița este românul care a înduioșat mii de persoane. Apropiații lui care îi știu povestea de viață, spun că Florin este un om sensibil, cu chemare către tot ce este frumos.

ADVERTISEMENT

Cu un nume derivat din lumea florilor, Florin a decis să ia una dintre cele mai curajoase hotărâri din viața sa. După ce a muncit ani de zile în Italia, Spania și Germania, românul a ales să nu mai activeze în construcții.

Întors în România, bărbatul a descoperit că are o pasiune pentru flori mult mai mare decât se aștepta. Acesta a descoperit în floricultură o a doua șansă la viață și spune că totul are un alt sens pentru el.

ADVERTISEMENT

De departe, Florin Oprița iubește cel mai mult crizantemele. În concepția lui, acestea sunt cele mai frumoase flori din lume. Nu este de mirare că le cultivă cu mare drag.

Florile au adus un nou început în viața sibianului

De când a venit în România, acesta și-a făcut propria seră unde cultivă flori. De mare ajutor îi este și soția lui, Andreea. Aceasta i-a demonstrat că drumul de la un bărbat cu lopată la un floricultor cu stropitoare nu este deloc unul greu.

ADVERTISEMENT

Florile sunt cele care îl ajută pe Florin să aibă o conexiune specială cu mama lui care a decedat. Bărbatul este convins că aceasta îl veghează din cer și că este mândră de tot ceea ce face.

Tocmai de aceea, în fiecare toamnă, Florin Oprița merge și plantează gratis crizanteme în memoria mamei sale. Aceasta lucra la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu și iubea foarte mult florile.

ADVERTISEMENT

”Toamna, aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că încă sunt băiatul ei.”, a spus Florin, potrivit redacția.ro.

Fiul ei recurge la un astfel de gest emoționant în fiecare an. Merge în fața unității medicale și plantează crizanteme pentru ca mama lui să vadă că nu a uitat nicio secundă de ea.

ADVERTISEMENT
Tags: